Kungen skulle ha väntat på sin tur

Att Carl Gustaf har dåliga rådgivare må så vara, men i mina ögon borde Carl Gustaf ha sett sig omkring och tackat nej och erbjudit sig att vänta på sin tur. Skriver insändarskribenten.

Att Carl Gustaf har dåliga rådgivare må så vara, men i mina ögon borde Carl Gustaf ha sett sig omkring och tackat nej och erbjudit sig att vänta på sin tur. Skriver insändarskribenten.

Foto: Sara Friberg

Insändare2021-01-24 05:15
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Svar på Olof Jonmyrens ledare "Bra att statschefen blir tidigt vaccinerad" den 20/01.
Denna ledare var nog i mina ögon, en av de mer tveksamma inlägg du gjort i SN. Enligt min mening har du fel och åter fel i dina antagande då du målar upp att "de mest upprörda rösterna står ofta i nätpopulismens led", jag medverkar inte på sociala medier själv.

När jag hörde om vaccinationen i fredags på nyheterna, reagerade jag spontant och anmälde mitt intresse till Republikanska Föreningen. Jag har visserligen under lång tid funderat på detta med kungahus, och ifrågasatt det. Men detta med vaccineringen blev droppen som fick bägaren att rinna över! Carl Gustaf och Silvia är visseligen 70+ men inte speciellt utsatta: Om du undrar varför läs nedan!

- Sommarvistelse i Flen, lika med Gods och herrgård. Normala medborgare bor oftast trångt och ibland i fler generationer ihop, speciellt under pandemin. - Sjukvård, lika med Livmedikus. Normala medborgare får stå i telefonkö. - Handla mat, lika med, tjänstefolk. Normala medborgare skall helst handla en och en vid extra öppethållande.

- Vistelse ute, lika med väldigt stor trädgård. Normala medborgare har som regel ingen egen trädgård. - Kostnad, lika med allt mer eller mindre bekostat av våra skattemedel.

Om du då tycker att folk är småaktiga när de klagar, tycker jag att du inte har förstått poängen med klagomålen! Vaccination av sjukvårdspersonal samt vårdpersonal och vårdtagare på sjukhem och i hemsjukvård måste gå först.
Att Carl Gustaf har dåliga rådgivare må så vara, men i mina ögon borde Carl Gustaf ha sett sig omkring och tackat nej och erbjudit sig att vänta på sin tur, liksom vi andra normala medborgare får göra.