Låt bli vår skog i Brandkärr!

Träd tar ungefär 50 år eller mer på sig att växa till 10-tals meter. Att ta ner skogen i Brandkärr är förskräckligt, skriver signaturen Trädkramaren".

Träd tar ungefär 50 år eller mer på sig att växa till 10-tals meter. Att ta ner skogen i Brandkärr är förskräckligt, skriver signaturen Trädkramaren".

Foto: Lars Pehrson/SvD/TT

Insändare2021-09-29 21:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Läste i Södermanlands nyheter att Biltema ska etablera sig i Nyköping sommaren 2022. Blev glad över att dom ska komma hit. Men; blev mindre glad när jag läste att butiken ska byggas i skogen mellan E4an och Brandkärrsvägen. Bor i Brandkärr pga närheten till naturen. Vad händer när skogen hugga ner och försvinner?

För det första; Skogen är en naturlig ljudbank till motorvägens trafikbuller. Brandkärrsvägen har redan buller från motorvägen och vi behöver inte höra ännu mer ljud från biltrafik.

På tal om biltrafik; vad händer när trafiken kommer öka med eventuellt 500 bilar och tung motortrafik på Brandkärrsvägen? Och kunder till Biltema som kommer ifrån centrum via Stenbrovägen? Det kommer bli ännu mer köer vid busshållplatsfickan utanför Öppenhand . Fler köer bildar mer växthusgaser.

För det tredje är växthusgaser vi måste få ner för klimatets skull. Temperaturen kommer att öka 2 grader och vi måste göra något åt det nu.

Att bygga Biltema i en miljö som redan innehåller buller är ingen bra idé. Bygg Biltema någon annanstans. Finns säkert jättemånga andra bra tomter i Nyköping där Biltema kan etablera sig.

Träd tar ungefär 50 år eller mer på sig att växa till 10-tals meter. Att ta ner skogen i Brandkärr är förskräckligt. Stadsbor ska ha nära till skog och mark. Man vill inte bara se asfalt, betong och byggnader i Nyköping. 

Slutligen vill jag säga att det är väldigt tråkigt OM Biltema byggs...