Lekplats för vem?

Insändarskribenten tycker att det är fel att Nyköpingshem har en skylt vid lekplatsen där det står att lekplatsen är till för hyresgästerna.

Insändarskribenten tycker att det är fel att Nyköpingshem har en skylt vid lekplatsen där det står att lekplatsen är till för hyresgästerna.

Foto: Izabelle Nordfjell/TT

Insändare2021-04-12 05:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Jag var på morgonpromenad i grannskapet och tog en av mina olika turer som passerade genom Nyköpingshems område vid Nyköpings å, Bomullsgången och Pappersgången. När jag gick förbi lekparken i områden, ser jag att Nyköpingshem satt upp en skylt där det står ”Lekplatsen är företrädesvis för hyresgäster…”, vilket gör mig bestört. Nyköpingshem är ett allmännyttigt bolag och då känns de fel att de går ut med denna typ av meddelande. Vidare så har jag passerat denna lekplats många gånger vid olika tider och veckodagar och har vid endast ett tillfälle sätt barn leka här (så att parken är hårt utnyttjad är knappast troligt). Dessutom tycker jag även att allmännyttan borde vara medveten om vikten av att verkligen uppmuntra och främja barns (och även vuxnas) rörelse…

Sen undrar jag i mitt stilla sinne när nästa skylt kommer upp ”Denna promenadväg är företrädesvis till för hyresgäster…” men den kommer inte att påverka mitt val av promenadsträcka. Jag är trotts allt skattebetalare och därmed delägare i allmännyttan.