M: Kan samarbeta trots meningsskiljaktigheter

Trots meningsskiljaktigheter med många diskussioner till följd, landar vi i att det är viktigt att fortsätta sätta tryck i arbetet. Skriver Anna Ekström (M) Ingrid Jerneborg Glimne (M).

Trots meningsskiljaktigheter med många diskussioner till följd, landar vi i att det är viktigt att fortsätta sätta tryck i arbetet. Skriver Anna Ekström (M) Ingrid Jerneborg Glimne (M).

Foto: Åsa Ekström

Insändare2020-09-05 05:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Debattskribenten Jan Carle (SN 2/9) som numera bor i Skåne, verkar inte vara insatt i turerna kring den infekterade frågan om socialchefen avstängning och dyra utköp.

Vi moderater är helt eniga i att hon inte förtjänade den behandling hon fick. För det första ska hon, liksom alla våra medarbetare, bemötas med respekt. För det andra anser vi att hon borde ha välkomnats tillbaka som chef. Detta har vi tydliggjort internt och externt. Och vi anser att de skattemedel som använts till utköpet hade kommit till mycket större nytta i verksamheten. När frågan lyftes i personalutskottet var vi oeniga. (S) och (C) stod bakom ett utköp medan (M) ansåg att hon skulle åter i tjänst och reserverade oss därför mot beslutet. 

Trots meningsskiljaktigheter med många diskussioner till följd, landar vi i att det är viktigt att fortsätta sätta tryck i arbetet, speciellt med tanke på de tuffa utmaningar kommunen står inför. Bland annat behöver vi hålla i och fortsätta förändringsresan i skolan, ta ansvar för de stora investeringar som krävs för att trygga vattenförsörjningen, en trygg och tillgänglig äldreomsorg samt hantera de ekonomiska utmaningar som pandemin orsakar. Så denna gång redde vi i våra meningsskiljaktigheter och valde ett fortsatt samarbete med (S), med fokus på sakfrågorna. 

Att ta ansvar är inte alltid lätt och att tycka olika gör ibland ont. Men att våga stå för sin åsikt och driva de frågor vi moderater ser är viktiga för fortsatt trygghet och utveckling, det är för oss att ta ansvar även i en svår situation.