Mörker krafter som måste bemötas

Sörmland 17 juli 2021 05:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Citat ”En tråkig sak med samtiden är att opinionstexterna på bara två decennier förlorat 20 till 50 iq-punkter. Jag är inte säker på att det har med invandringen att göra , men klivet från Stig Strömholm till Irena Pozar kan ju diskuteras”  Så uttrycker sig  SvDs fd. mångårige ledarskribent och opinionsbildare Per Gudmundson (PG) om en av sina journalistkollegor Irena Pozar.   Ung svensk kvinna med invandrarbakgrund kan enligt PG ha bidragit till sänkt intelligensnivå i vårt land. Detta skrivs 2021 i Sverige, inte 1933 i Tyskland. Grumliga antydningar, intelligens, rastillhörighet, dom och vi, ordval som hörts från Sverigedemokraterna i över 20 års tid. 

Nu har de invandringsfientlig krafterna steppat upp ytterligare, nu räcker det ej enbart med att koppla kriminalitet till invandringen, nu är Sveriges samlade intelligenskvot i fara.

Det var så allt började för mer än 100 år sedan, socialdarwinism och ”survival of the fittest” med efterföljande starka nationalistiska strömningar som i sin sämsta form ledde till fascism och förföljelse i Europa. Små steg på vägen mot ett samhället som ingen sunt tänkande människa vill ha. 

Det är mörka krafter som nu breder ut sig i Sverige och Europa och som vi alla måste bemöta.  Några av våra ledande politiker, som Anni Lööf, har modet att stå upp mot de antiliberala krafterna och ej falla in i SD:s retorik att alltid koppla samhällets problem till invandringen. Låt oss ej bli en del av detta bedrägeri.

Lars Andersson

Ämnen du kan följa
Läs mer!
Sörmland

Fler vapen än någonsin beslagtagna från sörmlänningar

Debatt

Debatt: Jobb, välfärd och klimat – vår politik för Sörmland

Sörmland

Fel adress verktyg i grov brottslighet: "Vill inte vara spårbara"