Oppositionen fortsätter att spekulera!

Att vi i den politiska majoriteten och oppositionen inte är överens om investeringen i restaurang Läget lär inte ha undgått någon som har följt debatten, skriver Catharina Fredriksson (S).

Att vi i den politiska majoriteten och oppositionen inte är överens om investeringen i restaurang Läget lär inte ha undgått någon som har följt debatten, skriver Catharina Fredriksson (S).

Foto: Therése Jansson

Insändare2021-10-15 07:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Svar på insändare av Göran Bernhardsson (KD) Klas Lundbergh (L) Bo Höglander (C) och Dag Bergentoft (M) i SN 2 oktober.

Att vi i den politiska majoriteten och oppositionen inte är överens om investeringen i restaurang Läget lär inte ha undgått någon som har följt debatten. Den nuvarande restaurangbyggnaden är i dåligt skick och behöver förnyas bl.a.för att uppfylla de krav som livsmedelslagstiftningen ställer. 

Att förvalta kommunens egendom ligger inom den kommunala befogenheten och därmed har vi fattat beslut om att ersätta befintlig byggnad. Vi bygger inte för någon enskild part. Det finns ett optionsavtal med tidigare hyresgäst om en möjlig framtida uthyrning. Den uthyrningen skall ske till marknadsmässig hyra och i övrigt marknadsmässiga villkor. 

Vi har hanterat investeringen i en ny restaurangbyggnad på samma sätt som vi hanterar alla andra investeringar i kommunen. Att kommunen väljer att investera själv är ett strategiskt vägval. Vi vill behålla rådigheten över utvecklingen och marken i området. Det som gör mig beklämd är att oppositionen väljer att spekulera i och därmed ge upphov till rykten om att våra tjänstepersoner skulle ha blivit belagda med munkavel. Vi i politiken fattar beslut i demokratisk ordning som tjänstepersoner följer och verkställer. Den personal som vi har är professionell och jag tycker att det är olyckligt när oppositionen antyder att medarbetare i vår organisation skulle sakna integritet i sin yrkesroll. Att vi politiskt inte är överens om besluten ska inte tjänstepersoner behöva hamna i skottlinjen för.