Politikerna måste satsa på personalen i äldreomsorgen

Ansvariga i politiken måste se till att de så kallade hälsoschemat genast försvinner. Skriver signaturen "Ledsen undersköterska".

Ansvariga i politiken måste se till att de så kallade hälsoschemat genast försvinner. Skriver signaturen "Ledsen undersköterska".

Foto: Fredrik Sandberg/TT

Insändare2021-05-21 05:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Plus 51 miljoner visar bokslut i Nyköpings kommun 2020. Finns många verksamheter som vill ha del av dom. MEN....nu är det prioritet att satsa dessa pengar på personal i äldre -och demensboenden!

Ansvariga i politiken måste se till att de så kallade hälsoschemat genast försvinner. Att jobba 60-65 timmar i veckan och övertid på det, är inte bra för hälsan. Så är det varje vecka man jobbar helg och det är varannan vecka. Veckan därpå är det cirka 35 timmar och övertid.

Finns ingen återhämtning. Ingen chans till familj och fritid. Övertid ökar på grund av att timvikarier slutar då det läggs in så kallad resurspass på ordinarie personal. Så vid sjukdom och semestrar jobbar ordinarie personal. Nästa steg är sjukskrivning för kroppen säger ifrån. Kostar arbetsgivaren mycket.

Finns ingen tanke hos de styrande att personalen är slut. Det räknas bara pengar. Sorgligt men sant.
Nu tänker politiker att det inte är ert ansvar. Men jag anser att det är det! Utan den fantastiska personalen så sjunker alla arbetsmiljömätningar i botten. Likaså sjunker vården, omsorgen om de som bäst behöver oss. Hela samhället drabbas. Vi blir alla gamla. Förhoppningsvis även utsliten personal. 
Nu vill jag och många fler med mej att det snabbt blir en förändring där faktiskt politiken prioriterar personalen...annars finns ingen kvar.