Regionen planerat för smittsäker vaccination

Återkopplingen vi fått från besökare har annars överlag varit att flödet uppfattats som säkert och smidigt.  Skriver Charlotta Påhlman-Lind, Tillförordnad verksamhetschef vaccinationsenheten.

Återkopplingen vi fått från besökare har annars överlag varit att flödet uppfattats som säkert och smidigt. Skriver Charlotta Påhlman-Lind, Tillförordnad verksamhetschef vaccinationsenheten.

Foto: Fredrik Sandberg/TT

Insändare2021-04-10 05:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Svar om trängsel i vaccinationskön på Träffen.

Vad synd att ni upplevde det som trångt vid vaccinationen mot covid-19 på Träffen i Nyköping. Vi har planerat för smittsäkra vaccinationsinsatser i alla externa vaccinationslokaler i Sörmland, så även Träffen. Alla som vill vaccineras får en specifik tid för detta. Vi har kövärdar på plats både utomhus, och inne i lokalen, som förser besökarna med munskydd, visar hur man ska sprita sina händer och ser till så trängsel inte uppstår. Tydliga markörer i golvet och avspärrningar gör att flödet in i och ut ur lokalen fungerar smidigt. 

Var femtonde minut släpps fyrtio personer in i lokalen och under samma tid lämnar självklart samma antal personer vaccinationslokalen. Vi ser dock att många besökare kommer till lokalen långt före sin utsatta tid vilket gör att det kan uppstå situationer med många människor utanför lokalerna. Kön in till lokalen kan man dock numera bara ställa sig i femton minuter innan sin bokade tid. Återkopplingen vi fått från besökare har annars överlag varit att flödet uppfattats som säkert och smidigt. Vi beklagar om ni upplevde det annorlunda.