Satsa på discgolfpark i Nyköping.

Det är dags för Nyköpings kommun att investera och erbjuda sina medborgare en egen discgolfbana skriver Stefan Forssell.

Det är dags för Nyköpings kommun att investera och erbjuda sina medborgare en egen discgolfbana skriver Stefan Forssell.

Foto: ADAM IHSE / TT

Insändare2021-05-10 05:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Jag har på senaste tiden upptäckt- och spelat en del på Oxelösunds discgolfpark vid Ramdalens idrottsplats. För den oinvigde, så är discgolf en sport där man kastar frisbee, tar sig runt på en bana i naturen och ska träffa målen på banans alla "hål", med så få kast som möjligt. Som vanlig golf alltså - men med en frisbee istället för en klubba och boll.

Fantastiskt roligt och så otroligt enkelt att komma igång med för en komplett nybörjare. Vill man inte investera i egna discar så har badhuset där några att hyra ut för endast 20 kronor. 

Jag slogs direkt av att det nästan alltid är folk där ute, i alla slags väder och av alla åldrar och kön. 
Att det är något som passar alla, hela familjer som spelar, barn, kompisgäng, far och son, etc. 
Banan är öppen dygnet runt, kostar ingenting och får ut folk på en långpromenad och en nypa frisk luft. Vilket främjar folkhälsan!

Det finns mängder av banor i landet och har så funnits i många år, i vissa städer finns dessutom flera stycken banor att välja på, medans Nyköping fortfarande är en tom fläck på kartan! 

Det är dags för Nyköpings kommun att investera och erbjuda sina medborgare en egen bana.