Vattenbrist och krav på hushåll är ologiskt

En fundering är varför Nyköpings kommun ställer krav,  för enskilda fastighetsägare, att tvångsansluta till det kommunala nätet? När det är hotande vattenbrist. Skriver insändarskribenten.

En fundering är varför Nyköpings kommun ställer krav, för enskilda fastighetsägare, att tvångsansluta till det kommunala nätet? När det är hotande vattenbrist. Skriver insändarskribenten.

Foto: CHRISTINE OLSSON

Insändare2020-07-10 05:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Jag har med oro läst om hotande vattenbrist i vår kommun, liksom på flera andra ställen i Sverige.

En fundering är varför Nyköpings kommun ändå ställer krav, med tillhörande mycket stora kostnader för enskilda fastighetsägare, att tvångsansluta till det kommunala nätet? Många har redan en egen brunn och eget vatten med godkänd vattenkvalitet och fungerande avloppslösning.

Att använda vårt dyrbara färskvatten för att transportera avloppsvattnet in till Nyköping då det finns andra lösningar än att skicka detta med färskvatten är ogenomtänkt och inte försvarbart. 

Flera fastigheter ligger dessutom nära vatten vilket ger helt andra möjligheter för att få både hållbara och miljösmarta lösningar. Tänk om och tänk på framtida generationer!