Därför är M och KD ett starkare val än SD

Vi har nolltolerans mot homofobi, rasism, antisemitism, klankultur, könssegregering och hederskultur, skriver Kristian Divander (KD) och Jacob Emmeborn (M).

Vi har nolltolerans mot homofobi, rasism, antisemitism, klankultur, könssegregering och hederskultur, skriver Kristian Divander (KD) och Jacob Emmeborn (M).

Foto: Jonas Ekströmer/TT

Debatt2022-09-02 05:06
Det här är en debattartikel. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Därför kan du som SD-väljare rösta på M eller KD: 

Vi gillar landsbygden. Landsbygden tillåts förfalla för att det bor för lite människor där. Vi tänker tvärtom, vi vill rusta upp landsbygden för att människor ska vilja och kunna bo på där. Vänstern tycks tro att lite bidrag kommer att lösa situationen. Det tror inte vi. Vi vill att hela landet ska leva, därför satsar vi på bestående lösningar, såsom infrastrukturprojekt och skattesänkningar.

Vi ägnar oss inte åt kulturrelativisering. För oss är det självklart att det finns svenska värderingar och en svensk kultur. Sverige är i dag ett modernt och progressivt land, och det beror på att svenska folket har omfamnat progressiva värderingar. Progressiva värderingar är således svenska värderingar. Så har det inte alltid varit. I början av 1900-talet hade många svenskar en negativ syn på homosexuella, icke-vita och judar. Homofobi, rasism och antisemitism var på den tiden svenska värderingar. I dag är det osvenskt att vara homofob, rasist och antisemit. Klaner, könssegregering och hederskultur var osvenskt även för 100 år sedan. Vi har nolltolerans mot homofobi, rasism, antisemitism, klankultur, könssegregering och hederskultur.

Vill se ett starkt försvar. ‘Om du vill ha fred, rusta för krig’. Så enkelt är det, mer behöver inte sägas.

Vi inser – och anser – att en stram migrationspolitik är bra för både gammal- och nysvenskar. Värderingsklyftan mellan Sverige och ex. Afghanistan är enorm. Den går absolut att överbrygga, men det tar tid. En grundförutsättning är att invandringen inte överstiger Sveriges mottagandekapacitet. Därför betonar vi vikten av en mycket stram migrationspolitik. Det har vi inte alltid gjort, men det gör vi nu. Våra migrationspolitiska talespersoner, Hans Eklind (KD) och Maria Malm Stenergard (M), är inga kappvändare; de har alltid förordat en stram migrationspolitik. Migrationspolitiken behöver inte nödvändigtvis vara stram, men just nu behöver den det.

Med oss blir det garanterat regeringsskifte. Valet 2018 resulterade i att partierna till höger om mitten fick fler mandat än partierna till vänster. De liberala högerpartierna valde dock som bekant att släppa fram en S-ledd regering. Anledningen var att M, KD, L och C inte fick egen majoritet. L är fortfarande splittrat. Endast om M och KD får egen majoritet blir det garanterat maktskifte.

Det blir lättare för Sverige att göra sin röst hörd i EU. EPP (Europeiska folkpartiet) är den största partigruppen i EU-parlamentet. EPP har därmed mest att säga till om i EU. Ju bättre det går för M och KD, desto mer har vi att säga till om i EPP, och därmed EU. Om M och KD får egen majoritet har Sverige en chans att bli ett av EU:s mest inflytelserika medlemsländer.