De ansvariga har ingen kontroll på Alphaskolan

Många Nyköpingsbor och vi Sverigedemokrater har inte längre förtroende för de ansvariga politikerna och skolans ledning, skriver Malin Karlsson (SD) med flera.

Många Nyköpingsbor och vi Sverigedemokrater har inte längre förtroende för de ansvariga politikerna och skolans ledning, skriver Malin Karlsson (SD) med flera.

Foto: Jens Alvin

Debatt2022-04-05 15:00
Det här är en debattartikel. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Nu har vi fått nog.

Den 1 april sprängdes en så kallad “banger” i matsalskön på Alphaskolan mitt under ett rutinbesök av polisen då sex elever skadades. Vi tänker inte vänta tills någon får sätta livet till. 

Vi kräver nu en totalt transparent utvärdering av Alphaskolan, där alla partier, skolan och involverade lägger alla kort på bordet och sätter sig ned med fokus på att lösa problemen med alla tillgängliga medel.

I SN 1/4 citeras biträdande rektor Peter Sund:

“Det handlar om tillit och förtroende och att skapa närhet mellan ungdomar och vuxna”. Det är det som vi är proffs på och skall fokusera på.” 

En enda sak är rätt i uttalandet. Vilket är att det handlar om förtroende. Många Nyköpingsbor och vi Sverigedemokrater har inte längre förtroende för de ansvariga politikerna och skolans ledning.

Och nej, ni är uppenbarligen inte proffs på detta. Det visar många tidigare incidenter på och i synnerhet den aktuella händelsen där sex elever skadades.

Att det efter den senaste händelsen på Alphaskolan fortfarande finns ansvariga som anser att de har kontroll skall inte arbeta i verksamheten utan bör skyndsamt söka sig en annan anställning.

Vi Sverigedemokrater kommer att göra allt vi kan för att få ett slut på otryggheten på Nyköpings alla skolor. Vi är till och med beredda att stänga skolan om det krävs:

Skolan skall ha tydliga regler och lärarna befogenheter att åtgärda ordningsproblem

Pliktskola för elever som begår allvarliga brott i skolmiljö startas

Övervakningskameror och brottsförebyggande åtgärder (till exempel väktare)

En trygg och bra arbetsmiljö är självklart för både personal och elever. Ingen elev skall tvingas att gå i en skola där oordning, våld och otrygghet råder. Vi är övertygade om att får vi bort de fåtal elever som stör, så kan den övriga majoriteten skötsamma elever få studiero och gå till en trygg skola varje dag. Först då kommer Nyköpings Högstadium att bli den attraktiva skola den förtjänar.