Framtid Nyköping – ett samarbete för hela kommunen

Genom samarbetet i Framtid Nyköping har våra tre partier, så här lite mer än halvvägs in i mandatperioden, tagit många viktiga steg och genomfört många åtgärder som vi tror är bra för Nyköpings framtid, skriver Lennart Halvarsson (S), Jan-Eric Carlsson (C), Tom Skantz (MP) och Kajsa Andersson (MP).

Genom samarbetet i Framtid Nyköping har våra tre partier, så här lite mer än halvvägs in i mandatperioden, tagit många viktiga steg och genomfört många åtgärder som vi tror är bra för Nyköpings framtid, skriver Lennart Halvarsson (S), Jan-Eric Carlsson (C), Tom Skantz (MP) och Kajsa Andersson (MP).

Foto: Olof Jonmyren

Debatt2020-12-23 05:21
Det här är en debattartikel. Åsikterna i texten är skribentens egna.

God jul, alla Nyköpingsbor! Det vill vi önska er, vi som är företrädare för den styrande majoriteten i Framtid Nyköping, det vill säga vi och våra partier, Socialdemokraterna, Centerpartiet och Miljöpartiet de Gröna.

Vi är många som utgör, och är engagerade i denna majoritet. Våra kommunalråd är ofta de som genom sina uppdrag syns utåt och därför är mest kända, men bakom dem är vi många i kommunfullmäktige, nämnder och styrelser.

Bakom alla våra företrädare finns tre politiska partier med ett stort antal medlemmar, boende i alla delar av vår kommun, både på landet, i mindre orter och i centralorten. 

Våra partier är fulla av ett stort engagemang och gemenskap, och det mesta av det bärs av otaliga ideella arbetsinsatser. Precis som i föreningslivet i övrigt. Förhoppningsvis till nytta för alla medborgare som vi ytterst arbetar för. 

Det här året som snart gått till ända har också ställt oss inom den lokala politiken i Nyköping inför nya utmaningar beroende på den pågående pandemin. Det har ibland varit svårt att bedriva den vanliga politiska verksamheten med möten och olika aktiviteter. 

Vad har vi då gjort inom våra partier? Ja, vi har gjort som stora delar av vårt samhälle. Vi har ställt om i stället för att ställa in, ibland med nya mötesformer som följd. Det har också för oss blivit ett år präglat av social distans, möten utomhus eller digitalt.

Genom samarbetet i Framtid Nyköping har våra tre partier, så här lite mer än halvvägs in i mandatperioden, tagit många viktiga steg och genomfört många åtgärder som vi tror är bra för Nyköpings framtid. Det är satsningar på hela kommunen, vi bygger ut infrastrukturen, gör satsningar på skolor och förskolor. Vi tar ständigt nya kliv inom miljö- och klimatarbetet till exempel genom att ta fram en koldioxidbudget. Detta är några exempel bland allt som gjorts.

Vi är som sagt många som är engagerade inom politiken, men vi behöver bli fler. Fler som är med och utformar politiken för Nyköpings framtid. Nästa gång ni ser någon av oss, ordförande i respektive parti, eller andra representanter från våra partier så passa på att fråga oss om politiskt engagemang, ställ den där frågan som du kanske gått och burit på så länge, eller bli medlem i något av våra partier och var med och påverka kommunens utveckling. 

Än en gång vill vi önska er en God jul och också ett Gott nytt år!