Majoritetsstyret ger livskraft i Nyköping

Vi har på kort tid, under ett år i ett styre, lyckats vara en del av en majoritet och genomfört flera viktiga förslag som gynnar Nyköpings invånare, skriver Ahmad Eid (M).

Vi har på kort tid, under ett år i ett styre, lyckats vara en del av en majoritet och genomfört flera viktiga förslag som gynnar Nyköpings invånare, skriver Ahmad Eid (M).

Foto: Sandra Nordin

Debatt2024-03-06 05:00
Det här är en debattartikel. Åsikterna i texten är skribentens egna.

I en tid präglad av utmaningar och ekonomisk osäkerhet är det avgörande att Nyköping har en stabil och handlingskraftig politisk majoritet som kan fatta beslut för snabba resultat för Nyköpings bästa.

Under de senaste tolv åren har Moderaterna suttit i opposition och inte haft möjlighet att fullt ut genomföra sin politik. Det är av yttersta vikt att ett val inte bara handlar om att vinna, utan också om att kunna genomföra de idéer och förändringar som väljarna har uttryckt sitt förtroende för. Detta kan endast uppnås genom att vara en del av en majoritet.

I den nya majoriteten har Moderaterna möjligheten att ta ansvar för och att leda Nyköping mot en positiv utveckling, där vi prioriterar kärnverksamheten såsom vård, skola, omsorg och infrastruktur. Områden som bygger grunden för ett välmående samhälle.

  • Vi har på kort tid, under ett år i majoriteten genomfört flera viktiga förslag som gynnar Nyköpings invånare. Genom att fokusera på våra sex prioriterade områden strävar vi efter ett växande och hållbart Nyköping där hela kommunens potential tas tillvara samtidigt som vi säkerställer en trygg välfärd och ordning och reda i kommunens ekonomi.
  • Vi har bland annat infört företagarråd, skolråd och landsbygdsråd för att säkerställa en nära dialog med invånarna och näringslivet. Vi har även tagit initiativ till att stärka valfriheten i matupphandlingen för äldre. Vi har även fördjupat vårt arbete med miljö- och klimatfrågor i och med den nya satsningen *Klimatsamverkan*.
  • Genom satsningar som "Bostad först" och fler familjecentraler strävar vi efter att skapa en tryggare och mer inkluderande stad för alla invånare. Främja integration genom att prioritera kommunens insatser inom dessa områden.

Men vi är inte nöjda – det finns mer att göra. Vi är fast beslutna att fortsätta arbeta för att förbättra skolresultaten, att fler ska komma ut i arbete och färre ska vara i behov av bidrag. Genom att minska försörjningsstödet per person och per hushåll visar vi på ett ansvarsfullt ekonomiskt förvaltarskap samtidigt som vi strävar efter att skapa fler arbetstillfällen och ett ännu bättre näringslivsklimat i Nyköping. 

I sammanhanget av dessa utmaningar och möjligheter som Nyköping står inför är det tydligt att ett starkt och ansvarsfullt majoritetsstyre är av oerhörd betydelse för att vår kommun ska fortsätta växa och utvecklas. Genom att arbeta tillsammans som en enad kraft kan vi säkerställa att besluten som fattas är i linje med Nyköpings bästa intressen och främjar en hållbar utveckling för oss alla. Låt oss fortsätta att sträva mot en framtid där varje invånare känner sig delaktig för tillsammans kan vi bygga ett starkare och mer livskraftigt Nyköping.