Neddragningar förbättrar inte omsorgen i Nyköping

Vården inom Nyköpings kommun behöver fler händer, den nuvarande personalen kan tyvärr inte springa snabbare än vad de redan gör, skriver Malin Karlsson (SD) med flera.

Vården inom Nyköpings kommun behöver fler händer, den nuvarande personalen kan tyvärr inte springa snabbare än vad de redan gör, skriver Malin Karlsson (SD) med flera.

Foto: Pontus Lundahl/TT

Debatt2021-09-01 05:06
Det här är en debattartikel. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Vi Sverigedemokrater blir förtvivlade och ledsna över de anorektiska åtgärder som Sofia Amloh (S) är beredd att göra inom vård och omsorgen i Nyköpings kommun. Se ”Här försvinner tjänster när social omsorg bantar” I SN 18/8.

Att just dra ner på personalen närmast brukarna anser vi vara ett av de sämsta alternativ som kan tas fram. Sverigedemokraterna ser i stället just personalen som en ovärderlig resurs, vi vill satsa på er!

Att sedan Amloh (S) påstår att kvalitén inom vården till och med kommer att förbättras, talar för en stor okunskap. Vården inom Nyköpings kommun behöver fler händer, den nuvarande personalen kan tyvärr inte springa snabbare än vad de redan gör.  

 

Personalbrist kan tyvärr bland annat leda till svår ensamhet, det kan också leda till att brukaren får svårare att få i sig mat och näring. Det kan leda till att hygienen inte tas om hand i tid. Allt det medverkar till att den enskilda individen till slut kan känna ett minskat människovärde och livslusten minskar. De som behöver den typ av omsorg i Nyköpings kommun ska få den allra bästa. Det finns inga kompromisser, inte för oss Sverigedemokrater.

Personalen behöver känna en stor trygghet på sin arbetsplats för att kunna hjälpa brukarna. Att kunna ge en god omvårdnad behöver ta tid och det måste också få ta just det. Vi får inte glömma att det är personalen som kan ge de boende inom äldreomsorg och LSS just den guldkant på livet som vi alla behöver.

 

SD anser att de tjänster som ska tas bort inom äldreomsorg, hemtjänst och på kommunens grupp- och serviceboenden ska återinsättas. Det är just detta skattebetalarna vill ha valuta för, att de äldre, sköra och funktionsnedsatta ska tas omhand.