Stora torget och Åkroken ska bli mer levande

Stora torget är och kommer alltid att vara en viktig mötesplats i stadskärnan och behöver utvecklas. Åkrokens torg ska få nytt liv, skriver kommunalråden Urban Granström (S) och Ahmad Eid (M).

Stora torget är och kommer alltid att vara en viktig mötesplats i stadskärnan och behöver utvecklas. Åkrokens torg ska få nytt liv, skriver kommunalråden Urban Granström (S) och Ahmad Eid (M).

Foto: Hugo Bernhard

Debatt2024-08-17 05:00
Det här är en debattartikel. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Det är roligt att utvecklingen av vår stadskärna i Nyköping väcker stort engagemang. Det förtjänar verkligen frågan och alla synpunkter som kommer in är värdefulla. Ett levande torg och en levande stadskärna bidrar till Nyköpings tillväxt och bidrar till fler arbetstillfällen och ökade skatteintäkter samt ska bidra till ett bättre företagsklimat. Viktiga pusselbitar för att en kommun som Nyköping ska kunna satsa mer på vår kärnverksamhet – vård, skola och omsorg.

Utvecklingen av Stora Torget och Åkroken är två centrala platser i Nyköping på flera sätt. Torget är och kommer alltid att vara en viktig mötesplats i stadskärnan och behöver utvecklas. Åkrokens torg ska få nytt liv genom att skapa en attraktiv och livfull plats för mat som lockar våra invånare men även besökare dit. 

Vi har arbetat nära tillsammans med kommunens näringslivsnätverk och företagare i kommunen för att ta fram en strategi för utveckling av dessa platser. Genom att skapa fler och mer livfulla mötesplatser vill vi göra Nyköping till en ännu mer levande och attraktiv kommun.

Självklart leder en del av förändringarna till diskussioner och synpunkter. En sådan åtgärd är flytten av foodtrucks. Målet är förstås att skapa fler möjligheter för företagare i Nyköping att synas och verka i centrala Nyköping. Alla åtgärder kommer att utvärderas inför nästa sommar och vi kommer noggrant lyssna på synpunkter från våra invånare för att se till att stadskärnan fortsätter att utvecklas.

Vi kommer fortsätta med fler åtgärder och förbättringar för att utveckla vår kommun i dialog med Nyköpingsborna och våra företag. Allt för att Nyköping ska bli en ännu bättre plats att leva och verka i.