Vi har reformerna som gör Sverige starkare

Vi ska vÀnda pÄ varenda sten för att bryta segregationen och trÀnga ut vÄldet. Under mandatperioden har Socialdemokraterna skÀrpt över 70 straff. Och vi Àr beredda att göra mycket mer, skriver Tobias Baudin (S) och Monica Johansson (S).

Vi ska vÀnda pÄ varenda sten för att bryta segregationen och trÀnga ut vÄldet. Under mandatperioden har Socialdemokraterna skÀrpt över 70 straff. Och vi Àr beredda att göra mycket mer, skriver Tobias Baudin (S) och Monica Johansson (S).

Foto: Johan Nilsson/TT

Debatt2021-12-13 05:09
Det hĂ€r Ă€r en debattartikel. Åsikterna i texten Ă€r skribentens egna.

Sverige kan bĂ€ttre! Socialdemokraterna har vind i seglen. Med Magdalena Andersson som statsminister och en socialdemokratisk regering pĂ„ plats Ă€r vi redo att ta itu med samhĂ€llsproblemen. VĂ„ra lösningar gör skillnad – inte minst hĂ€r i Sörmland. 

Vi lovar att fortsĂ€tta ta frustrationen som finns i byggbodar och i fikarum pĂ„ allvar – men det kommer aldrig det nya högerkonservativa blocket med Moderaterna, Sverigedemokraterna och Kristdemokraterna att göra. Det har de bevisat. Deras gemensamma politiska förslag fokuserar pĂ„ att försĂ€mra för vanligt folk – det Ă€r att vrida klockan tillbaka. Vi socialdemokrater vet att Sverige kan bĂ€ttre.

Vi ska skapa fler arbetstillfĂ€llen, ta kontrollen över vĂ€lfĂ€rden och sĂ€tta stopp för segregation och utanförskap. Kriminella gĂ€ng ska aldrig fĂ„ knĂ€cka den samhĂ€llsgemenskap som finns i vĂ„rt land. Politiskt spel ska aldrig fĂ„ stĂ„ i vĂ€gen för nödvĂ€ndiga reformer. Och de skattemedel som finns ska anvĂ€ndas pĂ„ rĂ€tt sĂ€tt. Vi vet vad som krĂ€vs. 

Vi ska vĂ€nda pĂ„ varenda sten för att bryta segregationen och trĂ€nga ut vĂ„ldet. Under mandatperioden har Socialdemokraterna skĂ€rpt över 70 straff. Och vi Ă€r beredda att göra mycket mer. Men för att knĂ€cka nyrekryteringen till gĂ€ngen mĂ„ste varje barn fĂ„ möjlighet att vĂ€lja en annan framtid. Tryggheten ska öka – i vartenda bostadsomrĂ„de i vĂ„rt land. 

Vi ska skapa fler jobb i hela landet genom att ligga lĂ€ngst fram i klimatomstĂ€llningen. OmstĂ€llningen pĂ„gĂ„r men takten mĂ„ste höjas kraftigt. BĂ„de inom industrin och i vĂ€lfĂ€rden. Runt om i landet genomförs nu gröna investeringar. Nu ska vi se till att investeringar sker pĂ„ Ă€nnu fler platser. Vi vill se hela Sverige blomstra. 

Vi ska skapa en trygg vĂ€lfĂ€rd med bra arbetsvillkor. Alldeles för lĂ€nge har riskkapitalisternas rovjakt pĂ„ vĂ„ra skattemedel urholkat möjligheterna till en god bemanning och hög kvalitet i vĂ„rd, skola och omsorg. Det Ă€r dags att ta tillbaka kontrollen. Den fria dragningsrĂ€tten pĂ„ vĂ„ra skattepengar mĂ„ste fĂ„ ett slut. 

Nu behövs ordning och reda i hela samhÀllet för att skapa trygghet. Med mindre Àn ett Är kvar till valet rustar vi vÄr organisation. Men vi behöver bli fler som tar samtalen pÄ jobbet, i trappuppgÄngar och villaomrÄden, genom telefonsamtal och i sociala kanaler pÄ Internet. Medan Moderaterna, Sverigedemokraterna och Kristdemokraterna saknar en politik för att göra Sverige starkare har vi de reformer som krÀvs. Och vi ger oss inte!