Vänsterpartiet är en röst för omfördelning

Valet 11 september handlar om orättvisorna menar Vänsterpartiet.
Valet 11 september handlar om orättvisorna menar Vänsterpartiet.

Valet 20 juli 2022 05:00
Det här är en debattartikel. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Det går att skapa ett tryggt samhälle med rätt politik. Vänsterpartiet har redan förändrat verkligheten för många, vi stoppade marknadshyrorna, vi har sett till att vi har en förbättrad sjukförsäkring. Men vi vill så mycket mer för dig som bor och lever här. I det Sverige vi har idag måste den som blir sjuk oroa sig inte bara för sin hälsa utan över om Försäkringskassan kommer godkänna läkarintyg och om vården kommer ges enligt de lagstadgade 90 dagarna eller inte. Sverige är det land i Europa där ekonomiska klyftor vuxit snabbast. Många i Sverige känner sedan länge oro och otrygghet. Under pandemin blev revorna inom vård och omsorg mycket tydliga. Sedan kom kriget. 

 

Vänsterpartiet varken blundar för orättvisor i samhället eller hukar för att ta ansvar. Det var vi som såg till att frågan om höjda pensioner kom upp på dagordningen. Innan vi gjorde det var det en ickefråga för de andra partierna. Vi har flest fattigpensionärer i Norden. Det är inte så ett välfärdsland som Sverige ska fungera. Vänsterpartiets politik spelar roll. Vårt arbete har lett till kraftigt höjda pensioner, men vi vill gärna se att de höjs mer för de som har minst. Vi är en kraft att lita på. 

 

Vänsterpartiet ser dig som kämpar. Vilka som verkligen bidrar till samhället eller inte blev tydligare under pandemin. Samhällsbärarna. Busschauffören, vårdpersonalen, de som höll mataffärerna igång. Det är lågbetalda arbetarklassyrken som visade att samhället kunde rulla på. Vi ser er och vår politik lyfter er. Vi har en omfördelande politik, där resurserna går från rika till fattiga. Från rika områden till fattiga områden. Sverige är ett rikt land, men fördelningen är orättvis. Kapital samlas på hög hos de som gör vinsterna på ditt arbete, ett fåtal personer. Dessa klyftor vill vi stoppa. Låt oss göra det tillsammans!

 

Du som vi har sett hur politiken de senaste 30 åren plockat isär tryggheten. Område efter område har underställts privata företagsintressen och allt som inte bedömts som lönsamt har prioriterats ned. Det är nu dags att ta tillbaka den samhällsviktiga verksamhet och infrastruktur som har privatiserats. Den blinda tron på marknaden och att blunda för klimatkrisen är gårdagens politik. Vill du ha politiker som tar ansvar för framtiden genom att sätta ner foten nu? Rösta på Vänsterpartiet den 11 september.

 


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa