Oppebylöpet flyttas fram till oktober

I coronavirusets spår börjar även löptävlingar ställas in och eventuellt flyttas framåt i tiden. Stockholm Marathon kommer att avgöras den 5 september och Oppebylöpet en månad efteråt.

Oppebylöpet blir en hösttävling i år. Motionsloppet kommer preliminärt att avgöras den 4 oktober.

Oppebylöpet blir en hösttävling i år. Motionsloppet kommer preliminärt att avgöras den 4 oktober.

Foto: Hugo Leijon

Terränglöpning2020-04-03 11:30

– Det var inte så mycket att fundera över egentligen. Vi var tvungna att skjuta upp loppet, säger Dick Jansson, ordföranden i Nyköpings Runners, som är arrangörsklubb för milloppet.

Oppebylöpet, som vanligtvis avgörs under Kristihimmelsfärdsdagen, kommer nu troligtvis att arrangeras den 4 oktober istället. 

– Vi valde oktober av två orsaker, dels så avgörs det många lopp i Sverige under september, dels är det förhoppningsvis skapligt väder och fortfarande ljust ute under oktober, säger Dick Jansson.

Loppet kommer att avgöras på samma ställe, med samma sträckor – fem och tio kilometer – med ett litet undantag.

– Vi har tänkt att utöka loppet med en parstafett. Vi har en teori att många människor inte vågar ge sig på ett millopp ensam, men om man gör det tillsammans med någon så blir det lite annorlunda.

I Stigtomtaloppet, som är planerat att avgöras den 27 maj, har arrangörerna OK Hällen inte tagit något beslut ännu om loppets vara eller inte var.

– Diskussioner pågår och vi kommer att ta ett beslut inom kort, säger nye ordföranden Tomas Öberg.

Stockholm Marathon skjuts som sagt upp till den 5 september. Den som är anmäld till loppet får sin startplats automatiskt flyttad just till det datumet och om det inte passar kan startplatsen flyttas till en annan löpare.

Arrangören anser inte att man har någon möjlighet att betala tillbaka anmälningsavgifter eller flytta startplatser till 2021 års lopp. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!