Rune Seger till minne

Södermanlands Nyheters tidigare annonssäljare Rune Seger har avlidit 88 år gammal.

Rune Seger blev 88 år.

Rune Seger blev 88 år.

Foto: Privat

Minnesord2024-07-16 08:47

När vårbruket började då var det full fart på Rune i villatomten. Trädgården skulle skötas, det skulle klippas fruktträd och uppe i träden kunde man finna Rune med sekatören, inget fick lämnas därhän. Hans 88:onde födelsedag närmade sig så varningens finger som höjts tog han med ro. Det skulle vara fint. 

Genom föreningslivet med Äldre NSK lärde vi känna och uppskatta honom, en man med humor och mycken hög mysfaktor. I sitt yrkesliv tillhörde Rune Södermanlands Nyheter i många år och på annonsen, som han sa. Vid sidan om var tennisen hans stora intresse som i högsta grad gällde att följa döttrarna Karins och Marias framfart på banorna. Så när nästa generation kom var det en stolt Rune som kunde berätta att hans barnbarn skulle flytta över till USA för tennis och studier. 

Genom Äldre NSK, där Rune Seger snabbt fick smeknamnet Vic, kom vi att både tävla och organisera tillsammans. För Vic var bowlingen och bangolfen de givna grenarna men man kunde finna Vic bakom skärmen när skyttet skulle redovisas. 

Jag minns med ett leende vårfester, julfester och andra utemästerskap. Då hade Rune med sig både hammare och kikare vilka han gärna visade upp. Båda redskapen var försedda med ett litet skruvlock som vid avlägsnandet avslöjade ett misstänkt innehåll. 

Han ville gärna resa och jag hade slagit ett slag för resa till södra Italien och där Sorrento som ett utmärkt mål. Han ringde en dag och berättade att nu var det bokat och klart. Utan hans vetskap bokade jag två platser för egen räkning. Några dagar före avresa ringde jag och bad att få åka med till Arlanda. Självklart löd svaret. Ska du också iväg? Vart då? Till Sorrento blev svaret och mottogs med jubel och veckan vi fick tillsammans där nere blev ett underbart minne.

De senaste åren har Vic följt oss genom bilder, text i artiklar och samtal då hela hans tid var vikt för att finnas vid sin livskamrat Elsys sida. Utöver detta pratade vi dagligen i mobilen. På fredagarna var Rune noga med att påpeka: Inte längre än till fem, för då kommer Curt! (en vän sedan lång tid). Det var samtal som kunde räcka länge och begynnande helg skulle skålas för. 

Så blev Rune 88 men var märkt av sin sjukdom som slog till plötsligt. Med sorg i sinnet men med glädje i minnet kan jag känna en stor tomhet efter en väldigt fin och god vän! 

Mina tankar går även till hustrun Elsy, döttrarna Karin och Maria samt barnbarnen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!