Nya äventyr väntar för paret – bröllopsbåten ska säljas

Snart börjar en ny fas för Nyköpingsborna Gerda och Anders Boman. Segelbåten som de spenderade bröllopsresan på ska säljas nu när pandemin lättat och de ska ut och resa.

Anders och Gerda Boman skaffade segelbåten Laura och spenderade sedan sin bröllopsresa på båten då de inte kunde resa utomlands under pandemin.

Anders och Gerda Boman skaffade segelbåten Laura och spenderade sedan sin bröllopsresa på båten då de inte kunde resa utomlands under pandemin.

Foto: Magnus Grimstedt

Nyköping2022-03-23 08:58

På en anläggningsplats för båtar i Oxelösund står segelbåten Laura, en Maxi 77. Hon har tagit Gerda Boman och Anders Boman på en rad segelturer sedan de skaffade båten för snart ett år sedan.

– Vi gifte oss under pandemin och då kunde vi inte flyga någonstans så då blev det en segelresa, säger Gerda Boman uppifrån båten.

Anders Boman berättar att den allra första turen med båten var händelserik, minst sagt.

undefined
Nu ska bröllopsbåten säljas och Gerda och Anders Boman gör sig redo för nya äventyr.

– När vi seglade ner från Vaxholm så seglade vi igenom fyra snöstormar och vindhastigheten låg på 15 meter per sekund. Det var ett riktigt startskott.

Gerda Boman hade aldrig seglat innan de köpte båten. Nu är segling något hon fastnat lite för. Under bröllopsresan seglade de runt i Sankt Annas skärgård.

undefined
När solen sken under helgen passade Gerda och Anders Boman på att fixa med segelbåten Laura.

– Man måste tänka om lite grann. Man seglar inte bara för att komma från punkt A till B. Det är resan som gäller. Det tycker jag är roligt. Anders har lärt mig mycket om hur man seglar, säger hon.

Den här dagen när solen skiner förbereds bröllopsbåten för försäljning. Det är lite blandade känslor, berättar paret.

– Vi ska ut och resa i sommar så det blir bäst så. Det blir England och Litauen och så någon strand någonstans. Det är inte bestämt, säger Anders Boman.

undefined
"Jag tror absolut att vi kommer skaffa båt igen, men då kanske det blir en motorbåt eller en lite mindre segelbåt", säger Anders Boman.

Men båtlivet kommer de inte släppa taget om än.

– Jag tror absolut att vi kommer skaffa båt igen, men då kanske det blir en motorbåt eller en lite mindre segelbåt. Båtlivet kommer vi nog aldrig släppa. Nu har vi fått smak på det.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!