– Här kommer det att bli ett chocolaterie. Det blir det om man både tillverkar och säljer praliner på samma ställe, berättar Elisabeth Moglia, samtidigt som hon visar runt i butiken.
Än är inte allt klart, men redan så pryds väggarna med choklad, kex, marmelad och olika sorters te.
– Pralinerna är fokus, och goda saker! Man kan behöva unna sig ibland. Eller någon annan.
Elisabeth Moglia är från Enköping, där hon drev en ost- och delikatessbutik i 15 år. Där sålde hon bland annat praliner och drömde om att någon gång få tillverka sådana själv.
När hon och hennes man flyttade till Nyköping för två år sedan var planen att ta det lugnt. Men efter tre stora korsstygnsbroderier fick hon nog – och började resan mot pralindrömmen.
– Så jag gick lite kurser och kunde en del sen innan. Jag började i en liten skala hemma, där jag gjorde mitt kök godkänt. Men det är rätt litet och det tar tid, så ibland fick jag inte plats att laga mat.
Då började hon leta lokaler, och med lite hjälp hittade hon stället på Östra Storgatan som nu är hennes egna chocolaterie.
Pralintillverkningen förenar hennes intressen för smaker och hantverk. Brist på intressen finns inte hos Elisabeth, i butiken står även de böcker hon har skrivit – tre barnböcker och en kokbok.
Butiken öppnar onsdagen 5 oktober och kommer därefter att ha öppet ett par vardagar i veckan och någon helgdag i månaden.
– Det är ingen som har garanterat ett liv till. Så ska man göra det – ska man göra det nu!