Jacob vill hjälpa musikintresserade

Jacob Andersson jagar sitt drömjobb. Nu har han fått chansen att arbeta som stöd för alla musikintresserade i kring Nyköping.

Vid datorn lyssnar Jacob noga igenom låtarna för att se så ljudet blir som det var tänkt.

Vid datorn lyssnar Jacob noga igenom låtarna för att se så ljudet blir som det var tänkt.

Foto: Jesper Johansson

Nyköpings kommun2020-03-12 14:08

– Det började som en kul grej, sen utvecklades mitt skapande och på senare år har detta blivit mitt största intresse, berättar Jacob Andersson.

Musikintresset är något som har växt hos Jacob Andersson under åren, allt började i hemmet där han tillsammans med kompisar skapade musik och laddade upp på olika sidor. Att han en dag skulle få chansen att arbeta inom musiken var inget han tänkte på särskilt mycket, men när väl chansen dök upp var det omöjligt att tacka nej.

– Jag har tidigare varit aktiv i föreningen och skapat musik, men att jag själv skulle få chansen att arbeta och hjälpa andra inom musiken är lite av en dröm för mig, menar Jacob Andersson 

Som provanställd hos Arbetarnas bildningsförbund vill Jacob hjälpa till och lyfta musiken i närtrakterna och hoppas att intresset fortsätter stiga.
– Mitt mål är att alla som vill ska ha chansen att skapa musik, vilket jag gärna hjälper till med, berättar Jacob och förklarar att alla som kommer också förses med utrustning i toppklass, vilket ofta kan vara ett hinder då många inte själva har råd med en sådan uppsättning av teknik, förklarar Jacob.

Några förkunskaper krävs inte heller av dig som vill prova på att skapa musik i studion, det viktigaste är att det finns ett intresse eller nyfikenhet.
– Intresset är viktigast, men om någon bara är nyfiken att prova på så är man välkommen ner så gör jag mitt bästa för att hjälpa till, berättar Jacob. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!