Anders Möllers väg till Larslund utanför Vingåker, och lantlivet, har inte varit rak. Han är född i Göteborg och uppvuxen i Karlskrona.
Tillbaka till Göteborg och sju års religionsstudier, men det gav inga jobb och alternativet var att bli lärare, präst eller journalist. Det blev journalist och den korta utbildningen.
Första fasta arbetet blev på Ny tid/Arbetet i Göteborg, men konkursen innebar en kortare vända på Göteborgs-Posten genom reglerna i lagen om anställningsskydd, las.
För att få tillgång till en större arbetsmarknad gick flytten vidare till Stockholm. Först jobb på Svenska Dagbladet, sen Dagens Nyheter, därefter fast arbete på folkpartistiska tidningen Nu.
– Efter två år på tidningen Nu blev jag erbjuden att arbete som nattchef på Södermanlands Nyheter. Detta passade mig perfekt för jag hade planer att flytta ut på landet. Då sålde jag en lägenhet i Sickla, pengarna för den försäljningen räckte till en etta i Nyköping och den här gården, berättar Möller.
Nattchefsjobbet var bra då ett rullande schema gjorde att ledigheterna blev längre och sammanhållna. I samband med att delar av kvällsredigeringen flyttades till Eskilstuna, valde Anders att sluta.
– Då tog jag ett avgångserbjudande och kunde sälja ettan i Nyköping och flytta ut hit, säger Anders Möller.
De första planerna var att starta en äppelodling på Larslund. Men många avrådde den projektinriktade odlaren. Larslund är ett köldhål vintertid. Men nu finns en äppelgård med 200 äppelträd.
Vad är ditt mål med livet på gården?
– Det är att bli självförsörjande och leva på det jag kan göra och odla. Då kom jag på det här med mathantverk. Producera råvaror tjänar man inget på, men förädlade produkter är lättare att få betalt för. Då började jag hitta på egna grejer för att kunna sätta priset själv. För två år sedan vann jag SM-guld för min rabarberglögg och nu har det exploderat. Försäljningen har gått från 500 flaskor till 3 000.
Förutom SM-guldet för glöggen har även en blåbärssås vunnit guld. Nu pågår med hjälp av EU-bidrag bygget av nya produktions- och lagerlokaler. Allt sker utan några lån.
– Tanken är att den här tiden på året ska jag slippa tillverka och enkom fokusera på marknadsföring och försäljning, berättar Möller.