Kasper, 5 år, från Oxelösund är biltokig – nu blir hans drömmar sanna

Anne-Christine och Thomas Engströms femåriga son Kasper har alltid varit intresserad av bilar. De vet inte varför, för varken mamma eller pappa delar intresset med sin son, men de gör allt för att göra Kasper lycklig – och de får god hjälp på vägen av grannar och nya bekanta.

Oxelösund2016-06-27 06:00

När Kasper var två år var familjen Engström från Oxelösund på motormässa i Rosvalla. På mässgolvet var den vanligtvis ganska blyga killen i sitt esse. Mamma Anne-Christine och pappa Thomas hade fullt sjå.

– Vi fick hela tiden skrika "rör inte!", berättar Anne-Christine och fortsätter:

– Helt plötsligt rusade Kasper fram till en äldre herre med en häftig moped.

En oroad Anne-Christine följde efter för att hejda sin son och förmanade honom att inte röra.

– Då vände han sig och sa till mig "men mamma, jag luktar ju bara". Det var då vi förstod att hans motorintresse var något speciellt.

Familjen Engström, mamma Anne-Christine, pappa Thomas, Kasper och storebror Rasmus bor i Oxelösund. När familjen ska ta sig någonstans hoppar de in i en Skoda – "en trygg familjebil", enligt Anne-Christine men "inte så cool", enligt Kasper. Tidigare i våras var Anne-Christine och Kasper ute och promenerade när Kasper utbrast: "Titta mamma, vilken bil! En sån kommer jag aldrig få åka i".

– När han sa sådär tänkte jag att det måste väl finnas någon som har en cool bil och kan tänka sig att visa den för Kasper, säger Anne-Christine och en plan att motbevisa sin son började ta form.

I gruppen "Du vet att du kommer i från Oxelösund om..." på Facebook skrev hon: "Hej alla! Min 5 åring är så grymt förälskad i bilar. Helst coola bilar som låter. Med häftiga fälgar... O en cooool bak! Finns det möjligen någon som har en sådan bil och kan tänka sig en liten åktur med honom (och kanske brorsan som dock inte är liiiika förtjust). Givetvis ersätter jag kostnad!".

Det dröjde inte länge innan hon fick svar och sedan inlägget skrevs har det varit biläventyr varje helg.

– Det är så härligt att det finns så härliga och underbara människor där ute! Många har skrivit och erbjudit sig att visa upp sin bil, senast fick vi besök av Magnus, säger Anne-Christine.

Magnus tog med sig sin vita racerbil som han har byggt själv och tog med Kasper på en åktur runt kvarteret. Det gjorde Kasper överlycklig.

– Jag har åkt en vit racerbil. Den lät jättehögt! Jag var tvungen att ha hörlurar, och glasögon, berättar han entusiastiskt.

Hur var det att åka bilen?

– Bra! Det gick fort, mamma hörde bilen hela vägen. Jag har en hel billåda, det finns säkert tusen bilar i den.

Efter turen med Magnus vita racerbil har Kasper bestämt sig. Han ska bygga en egen bil, men den ska ha tak.

Vad vill du göra när du blir stor?

– Jag ska köra racerbilar och rejsa på vägen.

Men, vad tror du polisen säger då?

– De kommer inte komma ifatt mig, säger han.

Nu följer en riktig bilsommar för familjen Engström och kanske smittas även mamma, pappa och storebror av Kaspers motorintresse.

– Det är kul att se sammanhållningen hos bilintresserade. Det är coolt intresse, säger Anne-Christine.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om