Varför ligger hemslöjd så varmt om hjärtat?

Hallå där... Lillemor Boman som går i pension från Sörmlands Museum, jobbat som hemslöjdskonsulent inom det textila området i 36 år och nyligen tilldelades Hemslöjdsföreningarnas riksförbunds hemslöjdsmedalj i silver för sina insatser inom och främjande av hemslöjden.

Lillemor Boman.jpg

Lillemor Boman.jpg

Foto:

Personligt2014-11-07 00:00

– Jag började med hemslöjd för att jag hade det i händerna, sen blev jag en mer administrativ person. Nu går jag i pension och får ägna mig ännu mer åt det praktiska igen och det känns helt underbart.

Vad gör man som hemslöjdskonsulent?

– Generellt främjar man hemslöjdsområdet med fokus på länets behov. Man anordnar utställningar, kurser, fortbildningar, studiedagar för lärare och programverksamhet med fokus på barn och ungdom.

Hur kändes det att få priset?

– Jag är jättestolt, det är som en symbol för vad man ändå uträttat, för det kan vara svårt att se i ett konsulentjobb när allt man gör inte är konkret. Man får nästan gå tillbaka i verksamhetsberättelserna för att se vad man är mest stolt över.

Så vad är du mest stolt över?

– Att jag har jobbat och stöttat barnverksamhet inom hemslöjdsrörelsen. Sen har jag varit med och gjort Vingåkers- och Österåkers folkdräkter. Det är bland de äldsta folkdräkterna vi har i Sverige, i Sörmland har vi en 1000-årig tradition. Så det går ju inte av för hackor precis.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om