I november kunde tidningen berätta att ägarna till vandrarhemmet intill Nyköpingshus, Mats och Lis Hellberg, valt att sälja den flera hundra år gamla byggnaden. Efter en lyckad försäljning är pappren påskrivna och klara för att en ny ägare ska kunna driva verksamheten vidare. 

Den 6 april lämnas nycklarna över till Stockholmsparet Sören och Camilla Svahn. De bor i dagsläget i en villa i Haninge, men kommer att bosätta sig i den lägenhet som finns i vandrarhemmet. De är fulla av entusiasm för att ta över rodret.

– Det här kommer att bli jättekul. Vår ambition är att driva det vidare i de nuvarande ägarnas anda. Eftersom vi själva uppskattar riktigt bra service ska vi göra allt för att få nöjda kunder, säger Sören Svahn. 

Artikelbild

| Den anrika fastigheten intill Nyköpingshus är från år 1764. Sedan omkring år 1880 har den stått på platsen där den står i dag.

Sören har tidigare jobbat med försäljning inom telekombranschen och senast varit egenföretagare. Camilla jobbar i dagsläget med datakommunikation i Stockholms stad. För Sörens del blir det att driva vandrarhem till 100 procent av tiden, medan Camilla kommer att pendla till sitt nuvarande jobb.

– Resten av tiden kommer jag att lägga på vandrarhemmet. Att ta över en befintlig och välskött verksamhet passar oss perfekt. Det här är en av våra drömmar, säger Camilla Svahn.

Tanken att få driva något eget har funnits i flera år. När en släkting hade läst i Södermanlands Nyheter att vandrarhemmet var till salu fick paret det presenterat för sig. Det tog inte lång tid innan de nappade på erbjudandet. 

– Vi har tidigare gått förbi vandrarhemmet och visste vad det var för något. Läget är helt fantastiskt, säger Sören. 

Artikelbild

| Camilla och Sören Svahn vill driva vidare vandrarhemmet i samma anda som nu. Men några renoveringsprojekt ska de också hinna med.

Byggnaden är i visst behov av renovering. Invändigt blir det att fräscha upp de befintliga ytorna och exteriört behövs en översyn. Men någon större renovering är det inte tal om. 

– Byggnaden ska förädlas och utvecklas, men det handlar mest om att bevara och förfina det som redan finns. Vi kommer att ta ansvar för de problem som behöver åtgärdas, men det är jätteviktigt att vi bevarar känslan som i dagsläget finns i huset, säger Sören. 

– Vi kommer att gå igenom de allmänna ytorna och ett rum i taget för att kanske måla och tapetsera om. Sedan blir det nog en upprustning av köket, säger Camilla. 

Men det är inte bara projektet med själva byggnaden som lockar. 

– Vi vill vara en del av turismen i Nyköping. Kanske kan vi ha något kreativt samarbete med de lokala företagarna i närområdet, säger Sören.