Stort utbud av kultur- och fritidsliv i Trosa

Insändare 9 juni 2022 21:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Trosa är en liten kommun med ett stort utbud av kultur- och fritidsliv. Fiske, gym och bad är bara ett axplock av vad kommunen erbjuder. 

Kultur- och fritidsnämnden i Trosa ansvarar för kultur- och fritidsliv. Alliansen i Trosa kommun (M, C, L, KD) har ambitionen att alla, även besökare och turister, ska ha tillgång till det rika utbudet av kultur- och fritidsverksamheter. Nämnden har nära samarbeten med aktörer som verkar inom området för att ytterligare berika kultur- och fritidsliv.

Sommaren är runt hörnet och här är några exempel på säsongsrelaterade aktiviteter. Du kan bege dig till badhuset Safiren eller vid bra väder till det upprustade Havsbadet. Du kan fiska reglerat i ån, träna vid något av de välutrustade utegymmen eller cykla den 70 mil långa Näckrosleden.

Om du efter dagens aktiviteter vill äta gott finns det ett stort utbud av restauranger där du kan njuta av kvällssolen. Efter maten kan du ta en promenad genom den nya hamnen som börjar växa fram. Från Trosa hamn kan man även åka med dagliga båtturer till Kråmö där man bland annat kan övernatta i stugor och njuta av naturen på ön. 

För den mer kulturintresserade finns det vackra fornlämningar att se och offentlig konst att beundra. Gratisappen “Storyspot” tar med dig på en historisk resa med koppling till närmiljön, spännande! Om du söker fler aktiviteter finns det mer information på kommunens hemsida. 

Om du vill se fortsatt utveckling av kultur- och fritidsverksamheten i Trosa kommun bör du rösta på Moderaterna i valet 11 september. 


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa