"Sverige är ett fint land som vi vill bevara"

Angående bränder. Det krävs av oss alla medborgare att vaka över vad vi anser kärt för oss själva och för vårt land. Sverige är ett fint land som vi vill bevara.
Skriver Carl Gustaf Wennerholm, Trosa.

Angående bränder. Det krävs av oss alla medborgare att vaka över vad vi anser kärt för oss själva och för vårt land. Sverige är ett fint land som vi vill bevara. Skriver Carl Gustaf Wennerholm, Trosa.

Foto: Henrik Montgomery/TT

Insändare2020-07-14 05:16
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

I nyhetsrapporteringen om bränder står vanligen att en teknisk undersökning skall göras i avsikt att hitta orsaken till uppkomsten. Sällan får man höra vad resultatet av denna undersökning är.

Erfarenheten visar att mycket få bränder uppstår utan mänsklig inblandning. Således, kanske så mycket som 90 procent av alla bränder är anlagda, avsiktligen, eller oavsiktligt på grund av slarv.

Bilar sätts i brand ibland i stora antal. Skolor, industrier, viktiga byggnader är mål för pyromaner, brottslingar, som vill skada och förstöra viktiga strukturer i vårt samhälle. En beklaglig situation i synnerhet nu när vi har andra allvarliga bekymmer på grund av coronan. Brottsligheten ökar också på andra områden. Inbrott i bostäder stölder av båtar och motorer.

Polisen har en nästan omöjlig uppgift att lösa eller stävja allt detta. Det krävs av oss alla medborgare att vaka över vad vi anser kärt för oss själva och för vårt land. Sverige är ett fint land som vi vill bevara.