Ukrainska flyktingar behöver bättre mottagande

Vår plan för ukrainska flyktingar har fokus på svenska, en bra skola och egenförsörjning. Det förtjänar de som flyr Putins krig, skriver liberalerna Robert Hannah och Patrik Ivarsson.
Arkivbild från 1 mars.
Vår plan för ukrainska flyktingar har fokus på svenska, en bra skola och egenförsörjning. Det förtjänar de som flyr Putins krig, skriver liberalerna Robert Hannah och Patrik Ivarsson. Arkivbild från 1 mars.

Insändare 19 april 2022 21:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Sen Socialdemokraterna tog makten har arbetslösheten bland utrikes födda kvinnor ökat med 30 procent. De har inte vad som krävs för att hantera ännu en flyktingkris. Vi i Liberalerna har en plan för att förbättra mottagandet av ukrainare.

Putin har fråntagit ukrainska barn deras rätt till trygghet. Det bästa Sverige och Nyköping kan göra är att säkra deras rätt till utbildning. Vi vill erbjuda ukrainska högstadie- och gymnasieelever att blanda svenska med undervisning efter ukrainsk läroplan, en så kallad Ukrainaskola.

Ukrainska mammor ska inte sitta passiva i Nyköping medan barnen går i skolan. Vi vill att alla som kommer ska erbjudas SFI. Vi är övertygade om att svenskan är biljetten in till vårt samhälle. Det är både snålt och ogenomtänkt att låta mammorna gå sysslolösa.

Definitionen av galenskap är att göra samma sak igen och igen och förvänta sig ett nytt resultat. Magdalena Anderssons integrationspolitik har passiviserat kvinnor in i ett bidragsberoende i snart ett decennium. Det har varken funnits möjligheter för eller en förväntan på att kvinnor ska kunna arbeta. Nu upprepar man samma misstag igen.

Vi behöver göra rätt från början den här gången. Vi säger nej till sysslolöshet och bidragsberoende. Vår plan för ukrainska flyktingar har fokus på svenska, en bra skola och egenförsörjning. Det förtjänar de som flyr Putins krig.


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa