" Varje dag fÄr vi höra att det framkommer brister"

Raketskolan i Kiruna fick stÀnga tillfÀlligt pÄ grund av lÀrarbrist. Nu oroar sig insÀndarskribenten för att fler skolor ska gÄ samma öde till mötes. Arkivfoto

Raketskolan i Kiruna fick stÀnga tillfÀlligt pÄ grund av lÀrarbrist. Nu oroar sig insÀndarskribenten för att fler skolor ska gÄ samma öde till mötes. Arkivfoto

Foto: Ulrika Huhtaniska

InsÀndare2022-10-04 21:00
Det hĂ€r Ă€r en insĂ€ndare. Åsikterna i texten Ă€r skribentens egna.

SÄg pÄ TV-nyheterna och hörde Àven pÄ radion idag om att man har stÀngt en skola i Kiruna, min kÀra gamla hemstad. Orsaken var att det saknas behöriga lÀrare, dessutom fanns det cirka 200 andra skolor i Sverige som var i samma riskzon för stÀngning av samma orsak.

Vad som vi alla har vetat Àr att LÀrarförbundet och andra aktörer inom skolomrÄdet under flertalet Är tillbaka i tiden har varnat för sÄdana konsekvenser. Varför lyssnar inte vÄra folkvalda pÄ oss medborgare vad som behöver rÀttas till. Vad gör alla politiker och ansvariga egentligen, varför har inte skolverket med flera lyssnat pÄ dom varningssignaler som har framlagts.

Hur lÀnge skall det pÄgÄ att vi matas varje dag med nya problem i samhÀllet, vad gör myndigheter, regeringspolitiker, riksdagspolitiker, lokala politiker, ministrar i alla dess former för att vi skall ha ett tryggt och sÀkert samhÀlle. Varje dag fÄr vi höra att det framkommer brister och felaktigheter som drabbar oss medborgare pÄ ett negativt sÀtt.

Just nu idag den 30 september sades i nyheterna att eldistributionen vid vissa tidpunkter behövdes stÀngas av i vissa landsdelar för att elen inte rÀcker till. Verkliga orosmoment som framlÀggs dagligen förutom alla andra tidigare samhÀllsproblem som vi har i alla dess former och som alla medborgare hÀr i Sverige sÀkert kÀnner till och Àr oroliga för.