70 år av gemensam välfärd!

Insändare 6 november 2020 05:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

”Vad f-n får jag för skatten”? Ja, kanske inte riktigt ordagrant men innebörden kan nog ändå tolkas som densamma i den insändare som Göran Bernhardsson (KD) och Gert Bennevall (KD) skriver i SN den 21/10.

Går det att jämföra skatten mellan två kommuner som Oxelösund och Nyköping rakt av? Trots ett kommunalt utjämningssystem så finns det lokala faktorer såsom antal äldre, utbildningsnivå, ohälsa och andelen arbetslösa som påverkar skatten i olika kommuner. Kommuninvest släppte i maj månad en rapport, "Utjämning av kommunalskatterna", som pekar på att de stora skillnaderna i kommunalskattenivåer mellan olika kommuner inte kompenseras fullt ut i skatteutjämningen.

För oss är det viktigt att det är ordning och reda i ekonomin. Därför sker det genomlysningar av de verksamheter där vi ser att kostnaderna ökar. Vi ser också att andra kommuner ibland når bättre resultat till samma eller lägre kostnad. Då behöver vi naturligtvis ta reda på varför.

Politik handlar till stor del om att prioritera! Det här prioriterar vi i majoriteten att göra i Oxelösund under den här mandatperioden. 

Vi bygger en ny för och grundskola i innerstaden, vi renoverar våra övriga grundskolor, vi rustar vår gemensamma infrastruktur, vi bygger ett nytt särskilt boende, vi rustar våra badplatser, vi satsar på Ramdalens IP och mycket mer.

För oss går alltid välfärden före skattesänkningar!


Ämnen du kan följa