Ålbergavägen är som att åka puckelpist

Väg 503, mot Ålberga station, är definitivt Nyköpings kommuns sämsta, skriver Sven B Gustavsson. 
Bilden: Vägen är inte den aktuella vägsträckan som nämns i texten.

Väg 503, mot Ålberga station, är definitivt Nyköpings kommuns sämsta, skriver Sven B Gustavsson. Bilden: Vägen är inte den aktuella vägsträckan som nämns i texten.

Foto: FREDRIK SANDBERG

Insändare2022-05-07 07:05
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

För er som vill komma ut på landet, så kan ni här få en lustig upplevelse. Ta av från väg 800 (gamla E4:an) mot Ålberga station väg 503. Här har ni nog Sveriges kanske sämsta vägsträcka, men definitivt Nyköpings kommuns sämsta. Det är en upplevelse att åka puckelpist med bil och kul upplevelse för barn i bilen när det hoppar och skuttar. Velodromkurvor är lutande in mot kurvan, här lutar det ut från kurvan.

Med lite för hög fart hamnar man i ett kärr. På vägens högra sida, från väg 800 mot Ålberga station har ett gammalt industrispår legat. Den delen av vägen, två meter, lutar nu fem procent på vissa ställen ut mot kärrmarken.

Vägen är helt enkelt skitdålig. Rondeller i Nyköping har asfalterats om minst tre gånger sedan det första påpekandet om vägen lämnades in av Ålbergabor till myndigheterna. Landsbygden ska leva heter det ju, men stryper man vägen dit så kommer ingen ut, inte ens till sommarstugorna.

Det berättas en historia om två små barn som bytte plats i baksätet under färd på gropig väg med bil till Ålberga station.(Kan vara en skröna). Det är populärt att döpa vägar efter ledande personer i en kommun har jag hört? Ålbergabor tycker inte vägen är rolig. Det finns också andra ord om vägen och väghållare.