"Aldrig sagt att vi vill underminera ekonomin"

"Centerpartiet har aldrig sagt att vi vill underminera ekonomin i Nyköpingshem", skriver Martina Hallström (C).

"Centerpartiet har aldrig sagt att vi vill underminera ekonomin i Nyköpingshem", skriver Martina Hallström (C).

Foto: Jens Alvin

Insändare2022-09-06 07:05
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Replik till E.G Johansson.

Nej, Centerpartiet har aldrig sagt att vi vill underminera ekonomin i Nyköpingshem. Det är ett välkänt faktum att det alltför ofta är svårt och krångligt att få till byggnation på landsbygden och i våra mindre tätorter, men att det är helt avgörande för att såväl tillväxt som att underlaget till skola och övrig samhällsservice ska vara tillräckligt. Det är en utmaning som berör kommunens alla verksamheter.  

Därför har vi i Centerpartiet tagit fram ett paket av åtgärder som möjliggör och underlättar ökad byggnation på landsbygden. Bland annat vill vi förenkla bygglovshantering, möjliggöra för differentierade avgifter för de olika tillstånd som krävs, samt utreda hur Nyköpingshem genom förändrade ägardirektiv kan bli en aktiv aktör för att bygga bostäder på landsbygden och i de mindre tätorterna. Det handlar om att ta fram en verktygslåda med många olika möjliggörande åtgärder som kan anpassas utifrån rådande förutsättningar.

Nyköpings kommun har inte råd att inte se till att stimulera och underlätta för byggnation på våra landsbygder. Det ligger i alla kommunens verksamheters intresse att vi får tillväxt och bibehållen service även på landsbygderna.