Värna om regionens personal och kunder i stället

"Alla dessa höjningar beror på slarv med våra pengar" skriver insändarskribenten.

"Alla dessa höjningar beror på slarv med våra pengar" skriver insändarskribenten.

Foto: Montage

Insändare2023-12-30 10:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Som pensionär får vi nu lite påökt tjänstepensionen (1%) och den allmänna folkpensionen kanske blir någon procent högre. Blir det 200 kronor per månad? Utgifterna blir nog högre om du är i behov av sjukvård. Höjd avgift vid läkarbesök från 400 till 450 kronor på sjukhusen, 200 till 250 på vårdcentralen. Receptförnyelse kommer att kosta 100 kronor per gång, har man flera läkare, då blir det dyrt.

Är du i behov av sjukresa så höjs den från 100 till 150 kronor per resa. Det är väl ok när vi reser till Eskilstuna, men när jag åker inom stan 2 kilometer och ska betala 150 kronor är det billigare att ta seniortaxi. Kommer du till lasarettet i egen bil och ska parkera så höjs nu avgiften till 15 kronor per timma. Idag kostar det 6 kronor.

Alla dessa höjningar beror på slarv med våra pengar. Att ge en icke duglig chef 7 miljoner i avgångsvederlag, det gjorde förra ledningen (S). Den nya ledningen var inte nöjd med honom så han fick sparken och ytterligare 1 miljon kronor. Vem drabbas av alla dessa slarviga politiker, ju det är du och jag som behöver både vårdpersonal och taxi i form av sjukresor.

Ett förslag som jag fått av en anställd inom vården var: Säg upp alla mellanchefer och börja jobba med det ni ska göra. Sköta om regionen till allas belåtenhet. Det är alldeles för många personer inom administrationen. Om två år är det val igen. Vem ska vi då rösta på? När ingen av er som sitter där just nu tycks kunna räkna.

En av alla som vill ha kvar sjukvårdspersonalen.