Alla partier har representanter som begår brott

Alla partier i riksdagen har en historia – och representanter som begår brott. Låt oss inte fokusera på detta, utan de konkreta politiska förslagen, tycker insändarskribenten.
Alla partier i riksdagen har en historia – och representanter som begår brott. Låt oss inte fokusera på detta, utan de konkreta politiska förslagen, tycker insändarskribenten.

Insändare 13 augusti 2022 08:21
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Vi närmar oss ett val, vilket inte minst märks på tidningarnas insändar- och ledarsidor. Det ska märkas, men påfallande ofta rör texterna sådant som inte har ett dyft att göra med de olika partiernas politik och lösningar på alla de problem som Sverige brottas med.

Visst är det relevant om en politiker begår brott, oavsett om han/hon är välkänd från riksdagen eller en för allmänheten okänd kommunpolitiker någonstans i Sverige. Låt granskningen av dem hamna under ämnet brottslighet och gör inte partipolitik av det.

Ämnet historia är för många intressant, men när det gäller politik är det nutiden och framtiden som är relevanta, inte dåtiden. Samtliga partier i riksdagen har en historia, flera av dem en mörk sådan. Samtliga partier i riksdagen har representanter, såväl kända som okända, som begått olika typer av brott. Vad har det med nutiden och dagens partiprogram att göra? Naturligtvis ingenting.

Det jag vill veta, är de olika partiernas lösningar på alla problem som landet Sverige brottas med. Hur minska vårdköerna? Hur få skolan på fötter igen? Hur minska brottsligheten och öka tryggheten? Hur minska kostnaden för att bo, köra bil och ha lamporna tända hemma? Hur finansiera välfärden? Hur få ned arbetslösheten? Hur få landsbygden att leva upp? Hur öka pensionärernas trygghet? Vilka vill ha högre eller lägre skatter? Hur finansiera försvaret?

Om drygt en månad väljer vi parti. Låt oss fram till dess ta del av partiernas lösningar och mediernas opartiska granskning av dessa. Låt oss slippa historik och smaskiga rubriker som letar sig utanför ämnet politik.


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa