Anna Ekström (M): "Min dörr står alltid öppen"

För dig som vill ha svar på frågor eller sträcka ut en hand till samarbete så står min dörr alltid öppen. Skriver Anna Ekström (M) kommunalråd Gnesta.

För dig som vill ha svar på frågor eller sträcka ut en hand till samarbete så står min dörr alltid öppen. Skriver Anna Ekström (M) kommunalråd Gnesta.

Foto: Henrik Norling

Insändare2021-02-27 05:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Svar på (V) i Gnestas fyra frågor publicerad 18/1.

Varför har Gnesta tre kommunalråd? Gnesta har tre deltidsarvoderade kommunalråd, två i majoritet och ett i opposition, som V beslutade om när de satt i majoritet. Hur man tänkte när beslutet togs kan jag inte svara på då det både var före min tid & beslut av partier som jag inte företräder.

Varför tar det tid att få fram en ny vattentäkt? Jag förlitar mig på våra tjänstemäns kunskap. Beställningen har varit tydlig från min sida. Vattentäktsfrågan är oerhört prioriterad och jag är den första att skriva under på att Gnesta behöver säkra både tillgången och kvaliteten på vårt dricksvatten. 

Hur länge ska vi ha tålamod med skolan? Jag brinner för utbildning och frågorna är något vi från majoriteten lyft högt på agendan. Vi har exempelvis satsat på höjd andel behöriga lärare som tydligt har uppgiften att se till att våra elever är rustade till tänderna inför vuxenlivet. Det tar tid att vända skepp men vi är nu på god väg.

När kommer en genomlysning av arbetsmiljön inom socialförvaltningen? Jag välkomnar en genomlysning på kommunens alla arbetsplatser. Utan medarbetare som trivs och gör sitt yttersta så kommer inte kommunen att kunna ge det som våra medborgare förtjänar. Service, kunskap och värme. 

Som jag så många gånger påtalat så är jag aldrig mer än ett samtal bort. Ta tillfället i akt! För dig som vill ha svar på frågor eller sträcka ut en hand till samarbete så står min dörr alltid öppen. Ledtiden för att konversera genom inlägg i tidningen gör saker onödigt trögrodda.