Ännu mindre för skatten för oss som bor på landet?

Postnord är ett skämt när det gäller att leverera paket till kunder på landet. Skriver Hasse Hedlund i Ålberga.

Postnord är ett skämt när det gäller att leverera paket till kunder på landet. Skriver Hasse Hedlund i Ålberga.

Foto: Jessica Gow/TT

Insändare2020-11-07 05:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Fick idag brev Telias driftbolag Skanova att nu stängs kopparnätet ner den 30 november här i Ålberga. Har för min del haft tur att vi hade en driftig företagare som drev att det skulle installeras fiber här på Kila sidan och det har varit mycket stabilt. Dock vet jag grannar som inte hade råd när det var på gång. Och nu lär det vara ännu dyrare.

Betalade 23000 kronor då! I nuvarande pandemi så kommer det inte vara lätt för dem att betala räkningar om de inte är anslutna till något annat. Sen ska ju Ostlänken byggas i området, och då brukar ledningar grävas av är min erfarenhet. Nu finns det inga garantier eller kompensation till kunder om detta sker som inom elen. Det bör komma på plats så fort som möjligt om det digitala samhället ska vara möjligt även för oss på landsbygden.

Sen är Postnord ett skämt när det gäller att leverera paket till kunder på landet. Varit hemma flertal gånger under dagtid och sedan fått sms att de varit här och inte kunnat lämna paket på grund av att man inte varit hemma. Har inte sett en bil från Postnord som ens kört förbi på vägen. När man ringer deras kundtjänst så kan de se att lastbilen varit två kilometer från där man bor. Inte underligt att de kan göra en stor vinst. Övriga fraktbolag klarar detta utan problem. Nu får jag åka in och hämta inne i Nyköping istället och det blir 60 kilometer extra att köra plus tidsåtgång. Jag skulle skämmas att ta betalt för något som inte levereras, dags att sätta upp dem på Konsumentverkets blufflista.