Anonyma kränkningar på nätet välkomnas

Insändarskribenten är inte imponerad av hur
statsminister Ulf Kristersson (M) sköter Tidösamarbetet. Arkivbild

Insändarskribenten är inte imponerad av hur statsminister Ulf Kristersson (M) sköter Tidösamarbetet. Arkivbild

Foto: Jessica Gow/TT

Insändare2024-05-29 07:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Vi har en statsminister som välkomnar anonyma kränkningar av politiska motståndare på nätet. Vi har en statsminister som därmed accepterar mobbning från makthavare och som håller mobbarna om ryggen. Vi har en statsminister som inte förstår att näthat och trollkonton piskade på debatten och nästan ledde till ett partiledarmord i Visby. Vi har en statsminister som helt saknar omdöme.

Ingen går säker när Tidöpartierna tillåts härska och mobba ut politiska motståndare från anonyma konton. Att statsministern väljer att inte upplösa regeringen, påvisar att dagens regering i Sverige, snarare vurmar för fascistiska propagandametoder som gynnar dem själva i en maktposition, snarare än att se till demokratiska principer. Det
är väldigt allvarligt.

Det är anledningen till att jag skriver under pseudonym. Jag vill inte bli mobbad eller få mitt liv förstört, bara för att jag tycker vissa saker. Jag vill inte bli mördad. Jag vill kunna uttrycka mina åsikter i ett fritt och demokratiskt samhälle. Men det var över 10 år sedan jag kunde det. Det går tyvärr inte i Sverige 2024.

 
 
 
 
 
 
Läs mer om