Använd inte cyklisterna som slagträ för miljön

Tror miljöaktivisterna att vi övriga är så korkade att vi väljer bil om cykel är ett bättre alternativ? Undrar insändarskribenten.

Tror miljöaktivisterna att vi övriga är så korkade att vi väljer bil om cykel är ett bättre alternativ? Undrar insändarskribenten.

Foto: Fredrik Sandberg/TT

Insändare2021-04-20 05:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

En del tycks tro att bilister bara kör bil för att det är kul. Jag är själv cyklist, fotgängare och bilist. Inom Nyköping till största delen som cyklist och fotgängare. 
Tror miljöaktivisterna att vi övriga är så korkade att vi väljer bil om cykel är ett bättre alternativ?

Att läsa om vad ”Grön Framtid” vill göra med ytterligare avstängningar och cykelöverfarter är både skrämmande och upprörande. Återigen, i miljöns namn, vill man lamslå lilla Nyköping. Här liksom på många andra ställen är det bara att vifta med ”vill inte du att miljön ska bli bättre?” Så tystnar motståndet. 

I Nyköping har vi kraftigt försvårat tillgängligheten till Storgatans butiker genom avspärrningar, avstängningar och minskande av parkeringsplatser. Den mesta av handeln i centrum finns ju där, längs Storgatan där vi har få boende. Alternativet åka utanför stan till handelscentrumen.

Har något blivit bättre för att fler tvingas åka på en viss gata som då får långsammare trafik, med ökade utsläpp som följd? Blir det då bättre om bilarna dessutom ska stanna så fort en cykel är i närheten? Vad händer då med köerna, längre eller kortare, mer eller mindre utsläpp?

Vi inte ska försöka efterlikna Stockholm och deras ”miljövänner”. Hade det inte varit för ”miljövännerna” så hade Stockholm haft sin kringfart för länge sedan och inte den trafikinfarkt som fått människor att fly Stockholm.