Använd pengarna i sjukvården i stället

Insändare 8 augusti 2022 07:46
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Jag måste erkänna att första gången jag hade möjlighet att påverka i riksdagen så röstade jag på Centerpartiet och Torbjörn Fälldin. Jag litade på honom, han var kärnkraftsmotståndare liksom jag. 

Jag har alltid varit emot kärnkraft och emot att avreglera, alltså sälja ut, telefonbolaget, elnäten, posten, statens järnvägar och skolor i Sverige. 

För mig är en privat skola en skola som inte har något med skattemedel att göra. Den är finansierad av de som äger den och den mark som byggnaden står på. De bedriver sitt företag och tar ut den vinst företaget genererar, tar inte skattepengar och försvårar för de kommunala skolorna, då är det okej. Då kan de få existera enligt min högst personliga åsikt.

Vänsterpartiet står upp för att det är fel att sänka skatten för de rika. Om det är möjligt att sänka skatten på det viset som de blå visar att det är möjligt att göra, så visar de även att det är möjligt att skjuta in motsvarande pengar in i sjukvården och betala sjukvårdspersonalen de pengar de begär för att jobba där och ta hand om oss. Då behöver vi inte stänga vårdavdelningar och lägga ner sjukhus. För då finns det tydligen pengar att spendera. Eller hur?


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa