Din insats gör skillnad – tipsa polisen om rattfylleri

Insändare2023-05-27 07:05
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Ingen vill mista sina kära i en rattfylleriolycka. På Trafiknykterhetens dag den 25 maj uppmärksammar MHF alla de som har drabbats av rattfylleriets konsekvenser.

56 personer omkom i alkohol- och drogrelaterade trafikolyckor 2022. Det betyder att 25 procent av alla som dödades på vägarna förra året gjorde det i rattfylleriolycka. Andelen rattfyllerister som grips efter tips från allmänheten har minskat med 90 procent under de senaste 20 åren. För att polisen ska kunna stoppa rattfyllerister innan olyckan är framme, behöver polisen tips från allmänheten. Vid akuta pågående rattfylleribrott ring alltid larmnumret 112.

Är din granne rattfull när den skjutsar sina barn till fotbollsträningen varje söndag? Den typen av tips om misstänkta rattfyllerister lämnas på polisen.se eller via 114 14. 

MHF vill se ett större civilkurage från allmänheten, när det gäller att tipsa polisen om misstänkta rattfyllerister. Det handlar om att rädda liv i trafiken. Din insats gör skillnad – tipsa polisen om rattfylleri!