Arbetsgivaren bedömer bäst om man kan jobba hemma!

Om den anställde kan jobba hemifrån bestämmer som tur är arbetsgivaren, som bäst kan bedöma vad som behövs för att företaget ska kunna överleva. Skriver signaturen Företagare.

Om den anställde kan jobba hemifrån bestämmer som tur är arbetsgivaren, som bäst kan bedöma vad som behövs för att företaget ska kunna överleva. Skriver signaturen Företagare.

Foto: Stina Stjernkvist/TT

Insändare2020-12-19 05:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Entreprenörer, företagare satsar egna pengar på en idé. Idéer som skapar tillväxt och skatteintäkter. De anställer personal och skapar välstånd för fler än de själva. Företagen och personalen betalar massor i skatt till vårt gemensamma ”välfärdssystem”.

Läser nu i SN att anställda tycker att de bättre kan bedöma om att de ska vara på jobbet eller inte. Jag förstår att många med alla otydliga rekommendationer ser en chans att slippa gå och jobba, men det är idag inte arbetstagarens beslut. Det bestämmer som tur är arbetsgivaren, som ju bäst kan bedöma vad som behövs för att företaget ska kunna överleva. Vill man inte gå till jobbet, så är det bara att säga upp sig. Företaget betalar den anställde för att vara på jobbet.

Jag förstår också att det kommer vara svårt att få företagare att kliva fram och säga dessa självklarheter, eftersom journalister och media av något outgrundligt skäl alltid ställer sig på arbetstagarens sida och lägger ut den här typen av material som SN gör.

Ska arbetslösheten inte bli för hög, ska företagen överleva och inte gå i konkurs, ska skatteunderlaget inte minska, krävs att medarbetarna är på jobbet när arbetsgivaren anser det nödvändigt!
För de som jobbar administrativt i offentlig sektor gäller helt andra regler, kanske för att det inte märks om de inte är på jobbet...