Arbetsmiljöproblem och tystnadskultur i Oxelösund

Insändare 24 februari 2023 21:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

S och kommunal kräver en extern utredning av tystnadskulturen i hela Oxelösunds kommun. Det är bra, men frågan är varför den kravställningen inte framkommit tidigare.

Det är orimligt att tystnadskulturen uppstått under Moderaternas första 1,5 månad som styrande i Oxelösunds kommun! Tvärtom det är då den kommit upp till ytan. Ett hjälpande tips som jag kan delge mig av till S och Kommunal är att själva ställa sig frågan varför kommuninnevånare och medarbetare inom äldreomsorgen hellre vänder sig media (SN) gällande arbetsmiljöproblem och tystnadskultur än de fackliga förtroendevalda arbetsplatsombuden eller de tidigare styrande S. Vad är det som gör att förtroendet är större för SN än Socialdemokraterna och Kommunal? Fundera på det hemma på er egen kammare.

Kanske en analys av detta kan ge ett svar på problematiken snarare än att ifrånsäga sig 72 år av ansvar för knäsittande, tystnadskultur, arbetsmiljöproblem, individuella val av vilka lagar och regler som gäller enskilda personer och inte etcetera.

Och som kompletterande svar till "Vitkind" tror jag det finns behov av en teknisk undersökning av GPS:n som ersatt kompassen (som bekant kastades med i livbåten till de uteslutna S:arna) eftersom att GPS:n inte verkar ha en tillförlitlig kontakt med satelliten med tanke på avsaknad av information (i ert ovetande gällande arbetsmiljöproblem och tystnadskultur) inom äldreomsorgen.

Och på riktigt, vem är S att ställa sig i media och förlöjliga och förminska oss medarbetare och mena att vi blandar ihop tystnadskultur och informationsbrist. S behöver själva läsa på innebörden av en tystnadskultur. Som långtrogen undersköterska i kommunen är jag fullt insatt i tystnadskulturens innebörd, den har jag levt i det senaste året och den har därmed inte undgått mig varken teoretiskt eller praktiskt.


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa