Att ni inte skäms Trosa – Västerljung fick fem kulor

Insändarskribenten är besviken på att Trosa kommun satsar så mycket mer på att julpynta i Trosa och Vagnhärad jämfört med Västerljung. Arkivbild

Insändarskribenten är besviken på att Trosa kommun satsar så mycket mer på att julpynta i Trosa och Vagnhärad jämfört med Västerljung. Arkivbild

Foto: Maja Olofsson

Insändare2023-12-15 07:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

För ett antal år sedan så fick Västerljungsborna en egen julgran. Fick till och med belysning i den, men belysningen räckte bara till toppen på granen. Året där på blev det bättre, ljus i hela granen.

Några år senare så fick Trosa belysning i träden, belysning i hamnen och marschaller utefter ån. Vagnhärad fick lite vid torget men det blev mer senare. Västerljung hade sin gran. Jag kontaktade kommunen för att höra om inte Västerljung också kunde få lite belysning i träden. Mitt i Västerljung ligger en fin park och det skulle verkligen vara fint med lite dekorationsbelysning i parken. Tyvärr gick inte det att genomföra för kommunen var då tvungna att göra om sin budget för att Västerljung skulle få lite ljus.

Alla väntade otåligt till året därpå. Lät ju lovande att Trosa kommun skulle göra om sin budget för Västerljungs skull. Så här i efterhand kan man undra hur den budgeten såg ut. Fortfarande hänger högt uppe i ett träd fem ljusbollar – obs – fem ljusbollar till Västerljung. Hela Trosa och Vagnhärad strålar av ljus, träden glittrar och strålar. Javisst är det fint. Västerljung har sin gran och sina fem ljusbollar.

Att ni inte skäms Trosa kommun. Västerljung hör också till Trosa kommun. Skylla på budgeten när ni istället kunde säga rakt ut som ni tänkte – vi struntar faktiskt i Västerljung.