Även oppositionen får igenom många av sina frågor

Även ett parti i opposition kan genom att vara lösningsorienterad och framsynt få till stånd mycket av sitt partis program.Håkan Ekstrand (C) Oppositionsråd i Gnesta kommun.

Även ett parti i opposition kan genom att vara lösningsorienterad och framsynt få till stånd mycket av sitt partis program.Håkan Ekstrand (C) Oppositionsråd i Gnesta kommun.

Foto: Henrik Norling

Insändare2021-02-27 08:23
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

 Svar på insändaren "Frågor till Gnestastyret – besvaras med tystnad" publicerad 22/2 från Gnesta (V) grupp.

Som svar till vänsterpartiet i Gnesta vill jag nämna att politik, framför allt i kommunala sammanhang, handlar om att skapa underlag för kraftfulla beslut helst i så stor enighet som möjligt. Partierna som ingår i kommunfullmäktige har av väljarna erhållit olika antal mandat(dvs röster), som de valda har att förvalta för att framföra sitt partis åsikter i olika frågor. Även ett parti i opposition kan genom att vara lösningsorienterad och framsynt få till stånd mycket av sitt partis program. Centerpartiet i Gnesta kan i dag pricka av alla de förslag som vi hade i vårt valprogram 2018. Sånt händer inte om man bara är motvalls.

Mina svar på era frågor:

1. Kommunalrådstjänster: Eftersom de två majoritetspartierna är likvärdiga har de 80 procent vardera samt opposition 70 procent, det har fullmäktige beslutat.

2. Vattenförsörjningen: Utredningen har varit igång länge, men blev klar i december

3. Skolresultat: Det är ju svårt att dra några slutsatser beträffande skolresultaten, detta år med tanke på pandemi och distansutbildning.

4. Genomlysning soc: Vi inom (C) har förordat en bredare genomlysning.

5. Förbättring av arbetsmiljö: Det bör ligga i nya chefens i uppdrag.

Lustigt att (V) gruppen hänvisar till Putins Ryssland beträffande hantering av opposition, tur man inte representerar ett parti där dessa metoder är vedertagna.