Avklippt Strandparksväg en gåta

"
Varför Strandparksvägen ännu är avklippt är för mig fortfarande en gåta", skriver insändarskribenten. Arkivfoto

" Varför Strandparksvägen ännu är avklippt är för mig fortfarande en gåta", skriver insändarskribenten. Arkivfoto

Foto: Tobias Johannesson

Insändare2022-06-20 07:05
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Ibland förstår jag mig inte på politiken i den här stan.
För ett antal mandatperioder sedan då Alliansen styrde byggdes de första husen som nu ligger vid Strandparksvägen. Planen var att det skulle förenkla för alla de som bodde vid Byfjärdsvägen.

Vad hände? Ett mindre antal villaägare som bodde utmed Byfjärdsvägen överklagade planen på att låta Strandparksvägen gå över i Byfjärdsvägen. Överklagandet gick ända upp och de fick rätt. Frågan blev då. Var det de politiska besluten som var undermåliga, då överklagandet gick genom eller berodde det på vänskapskorruption?

Arnöleden är troligen den mest belastade vägen i Nyköping och än värre kommer det att bli då många företag kommer att etableras där nu Orio ligger liksom platsen intill det nya ridhuset.

Varför Strandparksvägen ännu är avklippt är för mig fortfarande en gåta. Alla som bor på och vid Byfjärdsvägen måste ta sig hela vägen runt via Strandstuviksvägen.

Kanske det kan bli en förändring efter valet i september. Att ta bort den lilla "tarmen" mellan de två gatorna är ett klokt beslut men gör nu rätt från början.