Avklippta kroppsdelar följden av KD:s politik

KD föreslår kemisk kastrering av våldtäktsmän. Insändarskribenten menar att det då inte är långt till att bland annat knipsa av fingrarna på småtjuvar.

KD föreslår kemisk kastrering av våldtäktsmän. Insändarskribenten menar att det då inte är långt till att bland annat knipsa av fingrarna på småtjuvar.

Foto: JANERIK HENRIKSSON / TT

Insändare2022-07-22 07:18
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Valår och nya löften om hårdare straff från moderater och kristdemokrater. Löften om att vår värld blir bättre om straffen blir hårdare och staten brutalare mot våldsutövarna. Visst går det att polera en bajskorv. Men i slutändan så är det trots allt bajs man polerar. 

Om Kristdemokraterna anser att kemisk kastrering är rätta vägen att gå för en person som är dömd för våldtäkt, då är steget inte långt till att det är dags att knipsa av fingrarna på småtjuvar eller för den delen kanske hela handen för de som ägnar sig åt ekonomisk brottslighet eller skattefusk. En fortkörning kanske skulle kunna betalas av med en avklippt stortå eller syra i ansiktet. Villaägare i Täby som byggt bort strandremsor från allmänheten skulle kunna få öronen avskurna och politiker som glider på sanningen och lurar av gamlingar hus i Uppsala, blir fällda för förtal men som fortsätter att hävda sin oskuld, skulle kunna få tungan omhändertagen av staten. Kokainmissbrukare skulle kunna få näsan avskuren. 

Ja listan kan bli lång över de nya och spännande straffsatser som Kristdemokraterna nu öppnar upp för. De borde kanske införa lagar som i mera totalitära och sekulariserade länder? 

Jag tycker trots allt synd om Kristdemokraterna. De försöker att komma med lösningar, men eftersom de inte förstår sitt eget bästa så blir allting väldigt tokigt. 

Det skulle bli oerhört svårt att fylla golfbanorna i Sverige i framtiden om folk gick omkring med stympade lemmar och även Stureplan skulle se ut som en sjukstuga. Kristdemokraterna borde veta bättre. Halleluja!