Avloppsrester fortfarande kvar i Nyköpingsån

Stora mängder av avloppsutsläppet från den trasiga och  igensatta bräddningspunkten i Harg, som upptäcktes i vintras, ligger kvar i strandbanken i Harg. Skriver Martin Fall.

Stora mängder av avloppsutsläppet från den trasiga och igensatta bräddningspunkten i Harg, som upptäcktes i vintras, ligger kvar i strandbanken i Harg. Skriver Martin Fall.

Foto: Martin Fall

Insändare2020-06-08 05:15
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Apropå SN:s artikel om bräddavlopp i Nyköpings kommun. 

Stora mängder av avloppsutsläppet från den trasiga/ igensatta bräddningspunkten i Harg, som upptäcktes i vintras, ligger kvar i strandbanken i Harg. Att inte sanera ordentligt på platsen i Nyköpingsån efter ett utsläpp, som berott på ett fel och som kan ha pågått under en längre tid, känns lite snopet. Fekalier och toalettartiklar ligger kvar och stinker i strandbanken cirka 50 meter från bostadshusen i den närmaste bostadsområdet.

Området i och omkring Nyköpingsån är i dessa delar klassat som riksintresse för friluftsliv och paddling. Det vore väl på sin plats att det görs en rejäl insats på platsen så att dessa fekalier och toalettartiklar kan avlägsnas ur Nyköpingsån och pumpas tillbaka in i det avloppssystem där de hör hemma.