Balans mellan ekonomi och miljö behövs

Johan Stenberg, M, vill sänka bensin-, diesel och elpriser.

Johan Stenberg, M, vill sänka bensin-, diesel och elpriser.

Foto: Erik Simander/TT

Insändare2021-12-30 07:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Vi vet alla att bilkörning påverkar miljön negativt. Jag som moderat tycker att vi i stället för att höja bensin- och dieselpriserna tänker om och sänker skatten för dessa drivmedel. Jag vill arbeta mer med den ekologiska och ekonomiska hållbarheten som kommer att forma vår framtid. De som bor på landet ska ha råd att köra sina bilar till och från arbetet, bönder och entreprenör ska ha råd att köra sina maskiner.

Det är inte svårt att förstå att allt fler i Sverige inte har råd att tanka sina bilar då bensin-, diesel- och elpriserna ökar. Framöver kanske vissa till och med inte kommer att kunna äga en bil. Elbilarna är i dag för dyra och de är inte färdigutvecklade för svenska förhållanden – räckvidden är för kort.

Om vi ska ha ett hållbart Sverige och nå de miljömål som ligger på agendan bör vi tänka om. Vi bör ha en balans mellan ekonomi, sociala frågor och miljö. Vi bör långsiktigt och kortsiktigt finna en balans mellan svensk ekonomi och miljö. Vi behöver tänka infrastrategiskt –  kombinera tillväxt och fler arbetstillfällen genom att arbeta för en bra miljö och ekonomi där alla ges samma förutsättningar.